Skip to main content

«Τρίποντα» στήριξης στους πρόσφυγες σήμερα στη Θεσσαλονίκη

Οι δύο αγώνες μπάσκετ που διοργανώνει ο δήμος Θεσσαλονίκης θα φιλοξενηθούν στο Εθνικό Γυμναστήριο Μίκρας, από τις 11.30 το πρωί

Δύο αγώνες μπάσκετ διοργανώνει σήμερα ο Δήμος Θεσσαλονίκης, με την υποστήριξη του Συνδέσμου Βετεράνων Καλαθοσφαιριστών Θεσσαλονίκης, με σκοπό τη συλλογή αγαθών για την ανακούφιση των προσφύγων. Οι αγώνες θα φιλοξενηθούν στο Εθνικό Γυμναστήριο Μίκρας, από τις 11.30 το πρωί.

Στην πρωτοβουλία του Δήμου, προκειμένου να συγκεντρωθούν όσο το δυνατόν περισσότερα είδη πρώτης ανάγκης, αναφέρθηκε ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος για θέματα αθλητισμού, Αλέξανδρος Μπαρμπουνάκης, κάνοντας λόγο για μια αποστολή που αποσκοπεί στην  ευαισθητοποίηση των δημοτών. «Θέλουμε να καλέσουμε όλο τον κόσμο να έρθει κοντά μας και να συμβάλλει με κάθε τρόπο, ώστε να κάνουμε αυτούς τους ανθρώπους που βρίσκονται στα κέντρα φιλοξενίας να αισθανθούν λίγο καλύτερα» τόνισε.

Σημαντικό γεγονός και μεγάλη ευθύνη απέναντι στην κοινωνία και την πόλη χαρακτήρισε την συγκεκριμένη κίνηση ο Πρόεδρος του συνδέσμου Βετεράνων Καλαθοσφαιριστών Θεσσαλονίκης, Πάρης Πετράς. «Γίνεται μια μεγάλη κινητοποίηση με πρωτεργάτη το Δήμο Θεσσαλονίκης. Είμαστε αποφασισμένοι να οργανώσουμε μια ξεχωριστή εκδήλωση και να βάλουμε όλοι μαζί ένα λιθαράκι στη σημαντική, ομολογουμένως, ποσότητα αγαθών που έχουν συγκεντρωθεί μέχρι στιγμής για την ανακούφιση αυτών των ανθρώπων».

Από την πλευρά του, ο προπονητής της ομάδας μπάσκετ των δημοσιογράφων, Πάρης Καλημερίδης, αφού συνεχάρη το Δήμο Θεσσαλονίκης και όσους εργάστηκαν για να υλοποιηθεί αυτή η εκδήλωση, αναφέρθηκε στον ιερό, όπως τον χαρακτήρισε, σκοπό ο οποίος δείχνει το μεγαλείο του Έλληνα απέναντι στον πόνο των συνανθρώπων του και ευχήθηκε, η ανταπόκριση του κόσμου να είναι ανάλογη.

Για δύο αγώνες με ιδιαίτερο χαρακτήρα και ξεχωριστή αποστολή μίλησε ο προπονητής της ομάδας μπάσκετ του Δήμου Θεσσαλονίκης, Παύλος Γρηγοριάδης, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι ο κόσμος θα ανταποκριθεί στο ύψος των περιστάσεων και θα δώσει το «παρών», θαυμάζοντας παράλληλα τα μεγάλα αστέρια του μπάσκετ καθώς και τις ικανότητες των Αντιδημάρχων, των δημοτικών συμβούλων και των εργαζομένων στο Δήμο.

Το δικό του κάλεσμα προς τον κόσμο της Θεσσαλονίκης απηύθυνε και ο δημοτικός σύμβουλος, Κωνσταντίνος Ζέρβας. «Ενώνουμε τις δυνάμεις μας με την προσδοκία ότι οι δημότες θα αγκαλιάσουν την προσπάθεια και θα ανταποκριθούν με θέρμη».

Το πρόγραμμα των αγώνων διαμορφώνεται ως εξής:
11.30: Α΄ Ομάδα Βετεράνων Καλαθοσφαιριστών Θεσσαλονίκης- Δημοσιογράφοι
13.00: Β΄ Ομάδα Βετεράνων- Δήμος Θεσσαλονίκης

Τους αγώνες δήλωσαν ότι θα παρακολουθήσουν σημαντικοί αθλητές όπως οι: Μπάνε Πρέλεβιτς, Νίκος Σταυρόπουλος, Τάκης Καρατζολίδης, Γιώργος Μπαλογιάννης, Λευτέρης Κακιούσης, Σωτήρης Νικολαϊδης, Γιώργος Κουντουράκης. Ακόμη, θα παραβρεθεί ο Σύλλογος Ελλήνων Ολυμπιονικών και η πρόεδρός του, Βούλα Κοζομπόλη και, μεταξύ άλλων, οι Ολυμπιονίκες Βούλα Πατουλίδου, Αλέξανδρος Νικολαΐδης, Κώστας Τριγκώνης, Πόπη Ουζούνη και Πόλυ Σαρέγκου.

Επίσης, στο αγωνιστικό σκέλος, δήλωσαν ότι θα πάρουν μέρος και οι παρουσιαστές της  τηλεοπτικής εκπομπής «Ράδιο Αρβύλα», Γιάννης Σερβετάς και Χρήστος Κιούσης.
Παρόντες στη σημερινή συνέντευξη Τύπου ήταν πολλοί βετεράνοι καλαθοσφαιριστές της πόλης, όπως οι: Βύρων Αλεξιάδης, Τάκης Καρατζολίδης, Γιάννης Τσουμής, Σωτήρης Νικολαΐδης, Νίκος Ζεϊμπέκης, Στράτος Βαμβακούδης και Βαγγέλης Πουλιανίτης.

Οι θεατές που επιθυμούν να συνδράμουν στην προσπάθεια, μπορούν να προσκομίζουν τα παρακάτω είδη:

Ξηρά τροφή άμεσης κατανάλωσης
Βρεφικό γάλα
Ατομικές συσκευασίες κρουασάν και μπισκότων
Ατομικές μπάρες δημητριακών
Είδη ατομικής υγιεινής
Μωρομάντηλα
Σερβιέτες
Πάνες
Φάρμακα
Καραμέλες για το λαιμό
Ωτικές και ρινικές σταγόνες
Αντιβιοτικά

Τα αγαθά θα συγκεντρωθούν στο  Εθνικό Γυμναστήριο Μίκρας και στη συνέχεια με τη συνδρομή εθελοντών του Δήμου Θεσσαλονίκης και μελών του Συνδέσμου Βετεράνων Καλαθοσφαιριστών θα παραδοθούν στις οργανώσεις «Γιατροί του Κόσμου» και «Οικόπολις».