Skip to main content

Τριπλό ενδιαφέρον για το 51% της Telekom Srbija

Τρεις εταιρίες, οι Telekom Austria, Deutsche Telekom και France Telecom, απέκτησαν τα τεύχη του διαγωνισμού για την πώληση του 51% της εταιρίας Telekom Srbija.
Τρεις εταιρίες, οι Telekom Austria, Deutsche Telekom και France Telecom, απέκτησαν τα τεύχη του διαγωνισμού για την πώληση του 51% της εταιρίας Telekom Srbija, δήλωσε η υπουργός Τηλεπικοινωνιών και Κοινωνίας της Πληροφορίας της Σερβίας, Γιάσνα Μάτιτς.

Από το βήμα των εργασιών του συνεδρίου με θέμα, η προοπτική της Σερβίας στο νέο οικονομικό περιβάλλον, η κ. Μάτιτς εξέφρασε την ικανοποίησή της για την απόκτηση των τευχών του διαγωνισμού από τις τρεις εταιρίες, τονίζεται σε ανακοίνωση της σερβικής κυβέρνησης.

Στις 20 Οκτωβρίου 2010, το υπουργείο Οικονομικών της Σερβίας δημοσίευσε την προκήρυξη του διαγωνισμού για την πώληση του πλειοψηφικού πακέτου (51%) της σερβικής τηλεπικοινωνιακής εταιρίας.

Οι ενδιαφερόμενοι, για την απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου της τηλεπικοινωνιακής εταιρίας, έχουν διορία μέχρι τις 26 Νοεμβρίου να καταθέσουν τις αιτήσεις τους, για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό.

Δικαίωμα συμμετοχής, έχουν εταιρίες που παρέχουν τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες, τουλάχιστον για διάστημα πενταετίας πριν από την προκήρυξη του διαγωνισμού και να διαθέτουν, τουλάχιστον, 20 εκατομμύρια εγγεγραμμένους χρήστες (σταθερή, κινητή τηλεφωνία και διαδίκτυο) μέχρι το τέλος του 2009.

Η σερβική κυβέρνηση προσδοκά έσοδα περίπου 1,4 δισ. ευρώ από την πώληση του 51% της εταιρίας, στην οποία το σερβικό Δημόσιο κατέχει το 80% και το υπόλοιπο 20% ανήκει στον ΟΤΕ. Η συνολική αξία της εταιρίας αποτιμάται από διεθνείς εμπειρογνώμονες στα 2,43 δισ. ευρώ.