Skip to main content

Βήμα πίσω από Μπουτάρη: Παγώνει η ανάθεση σε ιδιώτη για τα σκουπίδια

Αν η πόλη είναι σε ανεκτά επίπεδα καθαριότητας δεν υπάρχει λόγος να ενεργοποιήσουμε τη σύμβαση με τον ιδιώτη, τόνισε ο δήμαρχος.

Στην περίπτωση που η πόλη είναι σε ανεκτά επίπεδα καθαριότητας δεν υπάρχει λόγος να ενεργοποιήσουμε τη σύμβαση με τον ιδιώτη, τόνισε ο Γιάννης Μπουτάρης σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους.

«Η συμφωνία είναι δεδομένη με τον ιδιώτη αλλά δεν την ενεργοποιούμε εφόσον έχουμε τη διαβεβαίωση του προσωπικού καθαριότητας του δήμου ότι μέχρι την Κυριακή η πόλη θα έχει επανέλθει σε μια νορμάλ κατάσταση», υπογράμμισε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, συμπληρώνοντας ότι έχει απόλυτη εμπιστοσύνη και στις ικανότητες αλλά και τις διαβεβαιώσεις του προσωπικού καθαριότητας. Διευκρίνισε μάλιστα ότι όταν λέει νορμάλ κατάσταση δεν εννοεί ότι δεν θα υπάχει ούτε ένα σκουπίδι αλλά ότι οι κάδοι θα είναι όπως μια συνηθισμένη Κυριακή και ανέφερε ότι θα βγει κανονικά το προσωπικό ασφαλείας ενώ μπορεί να είναι και ενισχυμένο.

Ο ίδιος σημείωσε ακόμα ότι ο ιδιώτης κλήθηκε να βοηθήσει και όχι να αντικαταστήσει τις υπηρεσίες καθαριότητας του δήμου. Να σημειωθεί ότι ο κ. Μπουτάρης είχε εξαγγείλει χθες ότι η σύμβαση με τον ιδιώτη θα ενεργοποιούνταν σε κάθε περίπτωση ώστε η πόλη να καθαρίσει το συντομότερο δυνατόν.

«Εμείς έχουμε δηλώσει επανειλημμένα ότι η καθαριότητα δεν μπορεί να καλυφθεί από μόνιμες και διαρκείς θέσεις εργασίες. Δεν μπορούμε να δουλέψουμε με οκτάμηνα, και επομένως στην πρόκληση για τους δήμους θα ενισχύσουμε τη θέση των εργαζομένων, δεν μπορούν να συνεχίσουν οι άνθρωποι να ζουν σε τέτοια εργασιακή ομηρεία αλλά και οι δήμοι να μην ξέρουν τι τους γίνεται» συμπλήρωσε τέλος ο δήμαρχος.

Από την πλευρά της η πρόεδρος συμβασιούχων εργαζομένων νομού Θεσσαλονίκης, Κλεοπάτρα Χοροζίδη δήλωσε ότι οι εργαζόμενοι «με αίσθημα ευθύνης απέναντι στο λαό αλλά κυρίως στον αγώνα μας, του είπαν ότι θα βγει αυξημένο προσωπικό, αλλά τον ιδιώτη θα τον πάρει πίσω».

«Βλέπετε ότι το σκηνικό στην πόλη έχει αρχίσει να αλλάζει. Κάνουμε προσπάθεια με προσωπικό ασφαλείας, δεν μπορούμε να καθορίσουμε ακριβώς πόσα οχήματα. Παράλληλα όμως, είμαστε σε απεργιακές κινητοποιήσεις. Πρέπει να σκεφτούμε και τον αγώνα μας. Ο αγώνας μας συνεχίζεται απέναντι σε μια κυβέρνηση που εξαπατά και κοροϊδεύει τους εργαζόμενους» συμπλήρωσε η κ. Χοροζίδη.