Skip to main content

Τριμερής Ελλάδας - Κύπρου - Αιγύπτου στη Λευκωσία την Τρίτη

Βασικό θέμα της συνάντησης θα είναι τα ενεργειακά θέματα, που αφορούν τα συμφέροντα των χωρών που εμπλέκονται, όπως δήλωσε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης.

Την προσεχή Τρίτη θα συναντηθούν στην Λευκωσία, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, με τον Αιγύπτιο ομόλογό του, Αμπντέλ Φατάχ Ελ Σίσι και τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

Βασικό θέμα της συνάντησης θα είναι, όπως δήλωσε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, «τα ενεργειακά θέματα, που αφορούν τα συμφέροντα των χωρών που εμπλέκονται».

Την Δευτέρα ο κ. Αναστασιάδης θα έχει συνάντηση με τον κ. Σίσι, ενώ εξέφρασε την ελπίδα ότι ο παραιτηθείς πρωθυπουργός του Λιβάνου, Σαάντ Χαρίρι, θα επισκεφθεί την Κύπρο, μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Σε σχετική ερώτηση, προσερχόμενος σε εκδήλωση για την επέτειο της υιοθέτησης της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών για τα δικαιώματα του παιδιού, ο κ. Αναστασιάδης απάντησε, «ό,τι είχα να πω το έχω πει χθες». Είπε ότι δεν επιθυμεί να γίνεται συζήτηση για το συγκεκριμένο θέμα και πρόσθεσε πως ο Σαάντ Χαρίρι «είναι φίλος, από ενδιαφέρον μιλήσαμε. Η ουσία είναι ότι σε λίγες μέρες, όπως ο ίδιος δήλωσε, θα επιστρέψει είτε στο Λίβανο, είτε θα επισκεφθεί μια σειρά άλλων χωρών, ευελπιστώ μεταξύ άλλων, και την Κύπρο».