Skip to main content

Τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις

Με απόφαση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας κηρύσσεται τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις λόγω του τραγικού ατυχήματος με το ελικόπτερο Apache στα Μέγαρα.
Με απόφαση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Ευάγγελου Βενιζέλου κηρύσσεται τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις λόγω του τραγικού ατυχήματος με το ελικόπτερο Apache στα Μέγαρα, το οποίο στοίχισε τη ζωή σε δύο επίλεκτα στελέχη της Αεροπορίας Στρατού.

Σε δηλώσεις του ο υπουργός Εθνικής Άμυνας εξέφρασε τη βαθιά του οδύνη για «τον τραγικό θάνατο δύο επίλεκτων στελεχών της Αεροπορίας Στρατού που χάθηκαν κατά την άσκηση του καθήκοντός τους στο σημερινό μείζον αεροπορικό ατύχημα του ελικοπτέρου Apache».

«Οι Ένοπλες Δυνάμεις και μαζί τους ο ελληνικός λαός θρηνούν την απώλεια δύο νέων ανθρώπων. Το μυαλό μας στρέφεται στις οικογένειές τους. Η στοργή και η μέριμνα της Πολιτείας θα είναι πλήρης, αλλά αυτό δεν μειώνει δυστυχώς το μέγεθος της απώλειάς τους», πρόσθεσε ο κ. Βενιζέλος.

Όπως ανέφερε ο κ. Βενιζέλος, έχει ήδη διαταχθεί η διενέργεια προανάκρισης από τον Εισαγγελέα του Στρατοδικείου και έχει κινηθεί η προβλεπόμενη από το νόμο διαδικασία διερεύνησης των αιτίων του συμβάντος.

Η έρευνα θα εισέλθει στο μέγιστο δυνατό βάθος και θα επεκταθεί σε όλες τις πτυχές ενώ παράλληλα έχουν διαταχθεί όλα τα αναγκαία μέτρα ασφάλειας των αεροπορικών μέσων των Ενόπλων Δυνάμεων, πρόσθεσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.