Skip to main content

Τριήμερη επίσκεψη της Κρέτσου για τα εγκαίνια των Τεμπών

Η Επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής θα γίνει δεκτή από τον Γιώργο Σταθάκη και τον Σωκράτη Φάμελλο ενώ θα έχει ραντεβού και με τον Αλέξη Χαρίτση

Η προβολή των μεγάλων έργων που έχουν ολοκληρωθεί στην Ελλάδα, με χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, είναι στο επίκεντρο της τριήμερης επίσκεψης, που πραγματοποιεί η Επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής Κορίνα Κρέτσου, από την Τετάρτη στην Αθήνα, με αφορμή τα εγκαίνια των έργων στα Τέμπη, αναφέρουν πηγές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, η κ. Κρέτσου θα ξεκινήσει τις επαφές της από τη Βουλή των Ελλήνων, όπου την Τετάρτη το πρωί θα έχει συνάντηση με την Επιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Περιφερειακής Πολιτικής. 

Στη συνέχεια θα γίνει δεκτή από τον υπουργό Ενέργειας Γιώργο Σταθάκη και τον υφυπουργό Σωκράτη Φάμελλο, ενώ ακολουθεί το ραντεβού της με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομίας, για θέματα ΕΣΠΑ Αλέξη Χαρίτση. 

Συνοδευόμενη από τον κ. Χαρίτση και τον επικεφαλής εκπρόσωπο Τύπου της Επιτροπής Μαργαρίτη Σχοινά, η Ευρωπαία Επίτροπος θα συμμετάσχει το απόγευμα της Τετάρτης σε μεγάλη εκδήλωση στην Τεχνόπολη, στο Γκάζι, στο πλαίσιο του Διαλόγου με τους Πολίτες. 

Ο Διάλογος με τους Πολίτες έχει θεσμοθετηθεί ως υποχρέωση των Επιτρόπων, οι οποίοι συνομιλούν με τους πολίτες κάθε χώρας της ΕΕ, την οποία επισκέπτονται, για θέματα του χαρτοφυλακίου τους. Στην προκειμένη περίπτωση, θα υπάρξει ένας δίωρος διάλογος, κατά τον οποίο θα τεθούν θέματα περιφερειακής πολιτικής, αλλά οι πολίτες είναι ελεύθεροι να θέσουν και οποιοδήποτε ευρωπαϊκό θέμα τους απασχολεί. 

Την Πέμπτη το πρωί, η κ. Κρέτσου, συνοδευόμενη από τον κ. Χαρίτση και τον υπουργό Υποδομών Χρ. Σπίρτζη - παρουσία του πρωθυπουργού - θα μεταβεί στα Τέμπη, όπου θα επισκεφθούν τα έργα στη σήραγγα και τον Αυτοκινητόδρομο Αιγαίου και θα γίνει η τελετή των εγκαινίων. Το απόγευμα, στην Πυλαία της Θεσσαλονίκης θα επισκεφθούν την επιχείρηση Agrostis, που παρέχει προϊόντα και υπηρεσίες πληροφορικής και νέων τεχνολογιών στον πρωτογενή τομέα (Γεωργία - Κτηνοτροφία). 

Η εταιρεία για την ανάπτυξη της χρηματοδοτήθηκε από το πρόγραμμα "Νέα Καινοτομική Επιχειρηματικότητα" του ΕΠΑΝ ΙΙ του ΕΣΠΑ 2007-2013. 

Την Παρασκευή το πρωί η Ευρωπαία Επίτροπος θα επισκεφθεί χρηματοδοτούμενα έργα στη Θεσσαλονίκη παρουσία του περιφερειάρχη Κ. Μακεδονίας Απ. Τζιτζικώστα και τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Ι. Μπουτάρη. Στη συνέχεια θα μεταβούν στην Πτολεμαϊδα όπου θα επισκεφθούν το project ΔΙΑΔΥΜΑ (Διαχείριση απορριμμάτων Δ. Μακεδονίας), παρουσία του περιφερειάρχη Δ. Μακεδονίας Θ. Καρυπίδη και θα ακολουθήσει επίσκεψη στη Βεργίνα, το Μουσείο της οποίας έχει επίσης λάβει ευρωπαϊκή χρηματοδότηση.

Την Επίτροπο θα συνοδεύει σε όλες τις εκδηλώσεις ο κ. Σχοινάς. 

«Είναι η κατάλληλη στιγμή να αναδειχθούν τα έργα που έχουν γίνει με ευρωπαϊκή χρηματοδότηση, καθώς κλείνει με την ολοκλήρωσή τους ένας κύκλος και να ενημερωθούν οι πολίτες για την ευρωπαϊκή συμμετοχή στα έργα υποδομής της χώρας μας», τονίζουν πηγές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. 

Η κ. Κρέτσου έχει τηρήσει πολλές επιβοηθητική στάση έναντι της Ελλάδας, όπως αποδείχθηκε πρόσφατα με τη συμβολή της, μαζί με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, για την απεμπλοκή κονδυλίων της προηγούμενης προγραμματικής περιόδου(2007-2013) τα οποία κινδύνευαν να χαθούν. 

Η ίδια έχει ιδιαίτερη σχέση με την Ελλάδα, την οποία γνωρίζει καλά, τόσο λόγω της ρουμανικής καταγωγής της, όσο και κατά τη θητεία της ως ευρωβουλευτής, όταν ασχολήθηκε με την περιοχή των Βαλκανίων.