Skip to main content

Τριγμοί στην κυβέρνηση -Κρίσιμη ψηφοφορία για την αλλαγή φύλου

Το Μέγαρο Μαξίμου αναζητεί κοινοβουλευτικές λύσεις και ελπίζει στο Ποτάμι, στους ανεξάρτητους και σε όσους διαφοροποιηθούν από την ΔΗΣΥ

Το μεσημέρι αναμένεται η κρίσιμη ονομαστική ψηφοφορία για το νομοσχέδιο για την κατοχύρωση της ταυτότητας φύλου, που θα κρίνει και την κυβερνητική συνοχή.

Η κυβέρνηση είναι υπό την απειλή της ρήξης καθώς οι βουλευτές των ΑΝΕΛ και τουλάχιστον τέσσερις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ (Γ. Γεννιά, Γ. Μιχελογιαννάκης, Μ. Μπόλαρης και Ν. Κασιμάτη) αρνούνται να ψηφίσουν το επίμαχο άρθρο 3 για τη διόρθωση φύλλου από 15 ετών.

Το Μέγαρο Μαξίμου αναζητεί κοινοβουλευτικές λύσεις και ελπίζει στους έξι βουλευτές του Ποταμιού, στους ανεξάρτητους και σε όσους από την Δημοκρατική Συμπαράταξη αποφασίσουν να διαφοροποιηθούν.

Σε αυτό το πλαίσιο το Μέγαρο Μαξίμου έχει δώσει αυστηρή εντολή να συνεχιστούν οι μαλάξεις στους αντιρρησίες βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος, σε μια προσπάθεια αλλάξουν γνώμη και να συναινέσουν στη σημερινή ψηφοφορία για το επίμαχο άρθρο 3 του νομοσχεδίου που αφορά την αλλαγή φύλου ενηλίκων και ανηλίκων.

Πάντως υπέρ του νομοσχεδίου επί της αρχής έχουν ταχθεί ο ΣΥΡΙΖΑ, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες (πλην των Δημήτρη Καμμένου και Κώστα Κατσίκη), η Δημοκρατική Συμπαράταξη (πλην του Δημήτρη Κρεμαστινού) και το Ποτάμι. Χρυσή Αυγή, ΚΚΕ και Ένωση Κεντρώων θα καταψηφίσουν το νομοσχέδιο, όπως και η Νέα Δημοκρατία, η οποία κατέθεσε δική της πρόταση.

Η κοινοβουλευτική ομάδα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης συνεδριάζει σήμερα το πρωί στις 09:30 (η ψηφοφορία έχει οριστεί για τη 1 το μεσημέρι) για να αποφασίσει την οριστική στάση της.