Skip to main content

Τρίχρονο παιδί έπεσε από όροφο οικοδομής στη Λάρισα

Το παιδί έπεσε από όροφο οικοδομής κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες περίπου στις 8 το βράδυ της Δευτέρας και βρίσκεται στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης.

Σοβαρά τραυματισμένο στο κεφάλι διακομίσθηκε αρχικά στο Γενικό και στην συνέχεια στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο ένα 3χρονο αγοράκι το βράδυ της Δευτέρας έπειτα από πτώση.

Σύμφωνα με πληροφορίες του onlarissa.gr, το παιδί έπεσε από όροφο οικοδομής κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες περίπου στις 8 το βράδυ της Δευτέρας.

Αμέσως μεταφέρθηκε στο Γ.Ν. Λάρισας με ιδιωτικό αυτοκίνητο και αφού διασωληνώθηκε μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό το οποίο εφημέρευε.

Από εκεί λόγω της κρισιμότητας της κατάστασής του διακομίστηκε στη ΜΕΘ Παίδων του Ιπποκρατείου Θεσσαλονίκης.

Ο απεικονιστικός έλεγχος που έγινε στο εκεί έδειξε πολλαπλά κατάγματα στο κρανίο και στους οφθαλμικούς κόγχους καθώς και πνευμονικές θλάσεις.

«Ο ασθενής, μετά την εισαγωγή στη Μονάδα και μέχρι σήμερα, εμφανίζει ήπια αιμοδυναμική αστάθεια (χρήζει ινότροπης υποστήριξης). Τέθηκε σε μηχανική υποστήριξη (υπό καταστολή-αναγλησία) αντιβίωση, γαστροπροστασία και αντιοιδηματική αγωγή. Έγινε εκτίμηση από νευροχειρουργούς και τοποθετήθηκε καθετήρας μέτρησης ενδοκράνιας πίεσης. Σήμερα μεταφέρθηκε στον αξονικό τομογράφο του νοσοκομείου μας για επενέλεγχο με CT- εγκεφάλου. Η κατάσταση του παιδιού κρίνεται σοβαρή και είναι άγνωστη η πορεία και η εξέλιξή της», αναφέρει η διοικήτρια του Ιπποκρατείου, Βασιλική Παπαχριστοδούλου.

Η αστυνομία ερευνά τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το ατύχημα.