Skip to main content

Τριανταφυλλίδης: Βάζουμε τέλος στο άγος του ΟΑΣΘ (video)

Δριμεία κριτική κατά του ΟΑΣΘ άσκησε ο βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι οι Θεσσαλονικείς είναι σε ομηρία.

Στη Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου κατά τη συζήτηση του σ/ν του Υπουργείου Μεταφορών «Νέο ρυθμιστικό πλαίσιο για τις αστικές συγκοινωνίες στην Περιφερειακή Ενότητα της Θεσσαλονίκης και άλλες διατάξεις» τοποθετήθηκε ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης.

Ο κ. Τριανταφυλλίδης τόνισε ότι το 72% των συμμετεχόντων χρησιμοποιεί το λεωφορείο για τις καθημερινές τους μετακινήσεις εφτά φορές την εβδομάδα. Συνέχισε λέγοντας: "Είναι η ομηρία που έχουμε εμείς οι Θεσσαλονικείς με το ένα και μόνο αποκλειστικό μέσο μεταφοράς."

Ο βουλευτής έκανε σφοδρή κριτική για τη κακή λειτουργία ορισμένων γραμμών του ΟΑΣΘ, που έχουν ως αποτέλεσμα την καθημερινή ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού, υποστηρίζοντας ότι το  97% των επιβατών θεωρεί τη μείωση της συχνότητας των δρομολογίων και την υπερφόρτωση ως σημαντικό πρόβλημα, το  94% των επιβατών θεωρεί την αύξηση του αντιτίμου επίσης έναν επιβαρυντικό παράγοντα, ενώ το το 90% θεωρεί την έλλειψη κλιματισμού μείζον πρόβλημα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Σε χαμηλότερα, αλλά σημαντικά, ποσοστά είναι η έλλειψη καθαριότητας, η παλαιότητα των λεωφορείων και η χαμηλή συχνότητα των δρομολογίων, ενώ το 82% των επιβατών αξιολογεί την πληρότητα των λεωφορείων κακή έως πολύ κακή και το 85% αξιολογεί την άνιση μετακίνηση από κακή έως πολύ κακή, όπως είπε ο κ. Τριανταφυλλίδης.

Τέλος, είπε ότι το 66% θεωρεί ότι η συμπεριφορά των οδηγών είναι από καλή έως πολύ καλή, με παρόμοιο ποσοστό για τη συμπεριφορά των ελεγκτών.

Το μόνο θετικό σύμφωνα με τον κ. Τριανταφυλλίδη είναι ότι όλοι οι εργαζόμενοι  μεταφέρονται στο νέο τομέα.

Καταλήγοντας, ρώτησε: "Γιατί κύριε πρόεδρε, δεν στέλνατε στον ΣΑΣΘ, ο οποίος κάνει τον έλεγχο και τον προγραμματισμό, για να δει ποιες γραμμές πρέπει να ενισχυθούν, ποιες θα βελτιωθούν; Δεν στέλνατε τα στοιχεία. Γιατί;" 

"Για τη μη επιστροφή χρημάτων σε όσους εκδίδουν εισιτήριο από τα αυτόματα μηχανήματα μέσα στα λεωφορεία,  είπε το πόρισμα των ελεγκτών- αφήστε τί λέει το ΚΕΠ, το πόρισμα των ελεγκτών- ο ΟΑΣΘ ωφελήθηκε το 2015 436.000 χιλιάδες ευρώ, το 2014 429.000 χιλιάδες ευρώ, το 2013 453.000 χιλιάδες ευρώ. Αυτά τα χρήματα-1,5 εκατ. ευρώ- τί έχουν γίνει, κύριε πρόεδρε;"