Skip to main content

Τριανταφυλλίδης για Σαββίδη: Πέτσινη είναι η εκστρατεία του Μητσοτάκη

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί για υποκρισία τον κ. Μητσοτάκη και παραθέτει εγκωμιαστικές δηλώσεις βουλευτών ΝΔ για τον κ. Σαββίδη.

Πυρά κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη, για την κόντρα του με τον Ιβάν Σαββίδη, εξαπολύει ο βουλευτής Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης.

Ο βουλευτής χαρακτηρίζει «πέτσινη» την «εκστρατεία του Κυριάκου κατά της διαπλοκής», κατηγορώντας τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας για υποκρισία και φαρισαϊσμό. Παράλληλα, μιλώντας στον FM100, ανέφερε συγκεκριμένες δηλώσεις βουλευτών της ΝΔ όπου εξάρουν τον κ. Σαββίδη.

«Η υποκρισία και ο φαρισαϊσμός έχουν ονοματεπώνυμο: Κυριάκος Μητσοτάκης», αναφέρει ο βουλευτής.

Όπως λέει, ο κ. Μητσοτάκης «δεν ορρωδεί προ ουδενός και δεν διστάζει να εκθέσει και να «αδειάσει» ακόμη και τους δικούς του βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας».

«Δίνω στη δημοσιότητα τα λίαν αποκαλυπτικά πρακτικά της συνεδρίασης της 12ης Απριλίου 2016 της ειδικής μόνιμης επιτροπής του Ελληνισμού της Διασποράς», τόνισε και πρόσθεσε:

«Στη συνεδρίαση εκείνη-12 Απρίλιου 2016- και με δεδομένο (από το 2015) το πρόστιμο των 38 εκατ. ευρώ για το λαθρεμπόριο τσιγάρων του 2008 οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας αναφέρθηκαν με ύμνους για τον κ. Σαββίδη, ο οποίος στην ίδια συνεδρίαση είχε αναφερθεί συγκεκριμένα στο πρόστιμο σε βάρος της ΣΕΚΑΠ».

«Και αντί να τους ακούσουμε να απαιτούν από τον κο. Σαββίδη να πληρώσει εδώ και τώρα το πρόστιμο των 38 εκατ., όπως λέει σήμερα ο κ. Μητσοτάκης, αυτοί επιδόθηκαν σε ύμνους προς τον κ. Σαββίδη.

Αντλώ από τα πρακτικά:

1.Σάββας Αναστασιάδης - Βουλ. ΝΔ Β’ Θες/νίκης: «Φωτεινό παράδειγμα φλογερού Έλληνα και επενδυτή ο κ. Σαββίδης».

2. Γιώργος Καρασμάνης - Βουλ. ΝΔ Πέλλας: «Τα υπουργεία να συμπεριλάβουν τις προτάσεις Σαββίδη στον αναπτυξιακό νόμο. Είναι καταλυτικές αυτές οι προτάσεις»

3. Θόδωρος Καράογλου - Βουλ. ΝΔ Β’ Θες/νίκης: «Κύριε Πρόεδρε είναι μια σημαντική μέρα για εμάς τους Μακεδόνες και δη τους Θεσσαλονικείς, γιατί φροντίσατε στο πάνελ των καλεσμένων να έχουμε τρεις εκλεκτούς Θεσσαλονικείς επιχειρηματίες».

«Εντελώς συμπτωματικά και οι τρεις έλειπαν από την ονομαστική ψηφοφορία που το δικό τους κόμμα είχε ζητήσει στη Βουλή για την γνωστή τροπολογία την περασμένη Παρασκευή.

Τελικά για τη Νέα Δημοκρατία τι είναι ο κ. Σαββίδης;

-Ρώσος ολιγάρχης και ξένος επενδυτής, όπως λέει ο κ. Μητσοτάκης, ή φωτεινό παράδειγμα φλογερού Έλληνα και επενδυτή, όπως λέει ο δικός του βουλευτής της ΝΔ;

-Ο διαπλεκόμενος με το ΣΥΡΙΖΑ επιχειρηματίας, όπως λέει ο κ. Μητσοτάκης, ή αυτός που διατυπώνει καταλυτικές προτάσεις που τα υπουργεία πρέπει να συμπεριλάβουν στον αναπτυξιακό νόμο, όπως λέει ο δικός του βουλευτής της ΝΔ;

-Αυτός που ωθεί στην ουκρανοποίηση της πολιτικής ζωής, όπως λέει ο κ. Μητσοτάκης, ή ο Θεσσαλονικιός και Μακεδόνας, όπως λέει ο δικός του βουλευτής της ΝΔ;

Πέτσινη η εκστρατεία του αρχηγού Κυριάκου κατά της διαπλοκής».