Skip to main content

Τρια ταμεία προτείνει ο κ. Ανδρ. Λοβέρδος

Το σύνολο των μέτρων που παρουσίασε πριν λίγο ο υπουργός Εργασίας στο πλαίσιο του διαλόγου για το ασφαλιστικό. Σε δηλώσεις του διαβεβαίωσε ότι «κανείς πολίτης δεν θα εκπλαγεί».
Κοινή βασική σύνταξη για όλους, επί της οποίας θα προσμετρώνται τα επιπλέον ποσά, που θα προκύπτουν από το ύψος των εισφορών και των παροχών, πρότεινε πριν λίγο ο υπουργός Εργασίας κ. Ανδρέας Λοβέρδος, στο πλαίσιο του διαλόγου για το ασφαλιστικό που ξεκίνησε σήμερα και θα ολοκληρωθεί τον Ιούνιο του 2010.

Επίσης, ο κ. Λοβέρδος τάχθηκε υπέρ της περαιτέρω συγχώνευσης των ασφαλιστικών ταμείων σε τρία και σε σε βάθος δεκαετίας. Το ένα θα είναι για τους μισθωτούς, το άλλο για τους αυτοαπασχολούμενους και το τρίτο τους αγρότες. Επίσης, πέραν της θεσμοθέτησης κατώτατης σύνταξης και ανταποδοτικότητας εισφορών και παροχών, που αναφέρθηκε παραπάνω, στο ίδιο πακέτο περιλαμβάνονται κίνητρα για την παραμονή στην εργασία, αλλά και κίνητρα για την ευρύτερη χρήση της επαγγελματικής ασφάλισης.

Όπως είπε ο υπουργός, χρειάζονται φορολογικά κίνητρα για την ενίσχυση των κλαδικών ταμείων καθώς και η δημιουργία ταμείων αλληλεγγύης των γενεών.


Σε δηλώσεις του μετά τη συνεδρίαση ο κ. Λοβέρδος εμφανίστηκε αισιόδοξος για την πορεία του διαλόγου για το Ασφαλιστικό, διαβεβαιώνοντας πως κανένας δενπρόκειται να αιφνιδιαστεί από τις αλλαγές.

«Είμαι πάρα πολύ αισιόδοξος ότι θα προχωρήσουμε, θα τελειώσουμε μέσαστα χρονοδιαγράμματα μας, ώστε επιτέλους να αρχίσει πια η επίλυση τουασφαλιστικού θέματος, που έχει προσλάβει εθνικά χαρακτηριστικά, όπωςπολύ σωστά λέει ο κύριος Παπανδρέου» σημείωσε μεταξύ άλλων.

Ο κ. Λοβέρδος επανέλαβε πως δεν θα αυξηθούν τα όρια ηλικίας, δεν θαμειωθούν οι συντάξεις, δεν θα αυξηθούν οι εισφορές και τόνισε πως«κανένας πολίτης δεν θα εκπλαγεί, κανένας πολίτης δεν θα μάθει κάτι πουθα ανατρέψει τους σχεδιασμούς του, κανένας Κοινωνικός Εταίρος δεν θααιφνιδιαστεί, όλες οι λύσεις θα δοθούν μέσα από έναν διάλογο που ήδηξεκίνησε, συνεχίζεται και φαίνεται ότι θα είναι πολύ γόνιμος».