Skip to main content

Τρία προσημειωμένα χαρτονομίσματα κινητοποίησαν την ασφάλεια Σερρών

Αδύνατο να εντοπιστεί ο αρχικός κάτοχος αφού προήλθαν από τραπεζική συναλλαγή
Τρία χαρτονομίσματα των 200 ευρώ, βρέθηκαν πως προέρχονταν από τα λύτρα των 30 εκατομμυρίων ευρώ που δόθηκαν για την απελευθέρωση του επιχειρηματία Περικλή Παναγόπουλου. Την κατάθεση σε υποκατάστημα της Αγροτικής Τράπεζας Σιδηροκάστρου Σερρών έκανε 50χρονος επιχειρηματίας από την περιοχή, χωρίς όμως ο ίδιος να γνωρίζει τι συμβαίνει, όπως αποδείχτηκε από την προανάκριση.

Τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα ήταν μεταξύ άλλων χαρτονομισμάτων σε συνολικό ποσό 10.000 ευρώ. Όταν η ασφάλεια αναζήτησε τον προηγούμενο κάτοχο, διαπίστωσε πως λίγη ώρα νωρίτερα είχε κάνει ανάληψη του ποσού από υποκατάστημα της Εμπορικής Τράπεζας στην ίδια πόλη και από εκεί προήλθαν τα προσημειωμένα, αλλά οι τραπεζικοί υπάλληλοι δεν τα είχαν αντιληφτεί.

«Δεν έχει καμία σχέση ο επιχειρηματίας», διαβεβαίωσαν αξιωματικοί της ασφάλειας Σερρών που χειρίστηκαν την υπόθεση. Η κατάθεση έγινε το μεσημέρι της Δευτέρας, αλλά οι υπάλληλοι διαπίστωσαν πως ήταν μεταξύ των προσημειωμένων το πρωί της Τρίτης και ειδοποίησαν τις αρχές για να σημάνει αμέσως συναγερμός.