Skip to main content

Τρία νέα θέματα έθεσε το κλιμάκιο της ΕΕ προς συζήτηση

Τρία βασικά θέματα έθεσαν τα στελέχη του κλιμακίου της ΕΕ στην ηγεσία του υπουργείου Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, κατά την τρίωρη συνάντησή τους, που ολοκληρώθηκε πριν από λίγο
Τρία βασικά θέματα έθεσαν τα στελέχη του κλιμακίου της ΕΕ στην ηγεσία του υπουργείου Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, κατά την τρίωρη συνάντηση τους, που ολοκληρώθηκε πριν από λίγο. Συγκεκριμένα, αφορούσαν:

1. Την τόνωση των επενδύσεων δημοσίων και ιδιωτικών. Οι κοινοτικοί παράγοντες ζήτησαν στοιχεία σχετικά με την πολιτική της κυβέρνησης για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας.

2. Τη ρευστότητα στην αγορά, δεδομένου ότι η ελληνική πλευρά διαπιστώνει ότι οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις δεν έχουν την απαιτούμενη πρόσβαση στον τραπεζικό τομέα. Επίσης οι κοινοτικοί ενημερώθηκαν για τα δύο σχέδια νόμου που αφορούν στη ρύθμιση των οφειλών των επιχειρήσεων και τη ρύθμιση των οφειλών των υπερχρεωμένων νοικοκυριών.

3. Την εποπτεία των αγορών. Συζητήθηκε το θέμα της τιμολογιακής ανταγωνιστικότητας, τα υψηλά επιτόκια που δεσπόζουν στην ελληνική αγορά κλπ.

Οι κοινοτικοί παράγοντες ζήτησαν την ποσοτικοποίηση των αποτελεσμάτων που θα έχουν τα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση. Σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου, τα μέτρα για την παραγωγική ανασυγκρότηση θα αρχίζουν να αποδίδουν από το Μάιο - Ιούνιο 2010, η ανάκαμψη θα αρχίσει να διαφαίνεται το β΄εξάμηνο του 2010 και ανάπτυξη θα έχουμε το 2011.

Το έτος 2011 θα έχουμε θετικό ρυθμό ανάπτυξης ανέφεραν χθες και υψηλόβαθμα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών μετά τη συνάντηση που είχαν με τους εκπροσώπους της ΕΕ.

Σύμφωνα με ανώτατα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών το ΠΣΑ θα είναι έτοιμο και θα κατατεθεί στο υπουργικό συμβούλιο που θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 13-15 Ιανουαρίου. Το πρόγραμμα επίσης θα συζητηθεί στην οικονομική επιτροπή της Βουλής και θα σταλεί στο τέλος Ιανουαρίου στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ώστε να εξεταστεί από το κολέγιο των επιτρόπων στις 27 Ιανουαρίου.