Skip to main content

«Τρέξε Χωρίς Τερματισμό»: Εκατοντάδες δρομείς τρέχουν για καλό σκοπό

Πρόκειται για τον μεγαλύτερο αγώνα 50 ωρών στη Bόρεια Ελλάδα που συνδυάζει τρέξιμο και βάδισμα και που έχει αποκλειστικά φιλανθρωπικό σκοπό.

Δόθηκε το σήμα για την έναρξη του αγώνα Τρέξε Χωρίς Τερματισμό στη Νέα Παραλία της Θεσσαλονίκης.

Το «Τρέξε Χωρίς Τερματισμό» είναι ο μεγαλύτερος αγώνας 50 ωρών στη Bόρεια Ελλάδα που συνδυάζει τρέξιμο και βάδισμα και που έχει αποκλειστικό σκοπό την ενίσχυση κοινωφελών ιδρυμάτων και συλλόγων.

Είναι πρωτοβουλία του Αθλητικού Συλλόγου “ΕΡΜΗΣ 1877” που από την πρώτη στιγμή αγκάλιασε και συνδιοργανώνει η ΔΕΘ. Διοργανώνεται τέλη Σεπτεμβρίου στη Θεσσαλονίκη με τη μεγάλη υποστήριξη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα πραγματοποιήθηκε 1-3 Σεπτεμβρίου του 2014 στη Θεσσαλονίκη.

Το “Τρέξε χωρίς Τερματισμό” απευθύνεται σε όλους τους πολίτες από μικρά παιδιά που μπορούν να σταθούν στα πόδια τους έως υπερήλικες ανεξαρτήτου ηλικίας και φυσικής κατάστασης.

Οι συμμετέχοντες μπορούν να τρέχουν και να περπατούν όλες τις ώρες της ημέρας, ακόμα και τη νύχτα, όποτε θέλουν για όσο θέλουν, όσες φορές θέλουν και όπως θέλουν.

Η διαδρομή είναι απόστασης ενός χιλιομέτρου, πάντα κυκλική και σε ειδικά ευχάριστα διαμορφωμένους χώρους. Τα τρία πρώτα χρόνια ο αγώνας διεξάχθηκε μέσα στις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, ενώ από το 2017 λόγω της μεγάλης συμμετοχής μεταφέρθηκε στη Νέα Παραλία της πόλης.

Το σήμα εκκίνησης έδωσε ο Ολυμπιονίκης Ιωάννης Μελισσανιδης.