Skip to main content

Ξαφνικές αλλαγές στο ΔΣ της ΤΡΑΙΝΟΣΕ - Μένει μόνο ένας Έλληνας

Μόλις ένα μήνα μετά την αλλαγή του διοικητικού συμβουλίου από την F.S., αποφασίζεται ανασύνθεση του ΔΣ στο οποίο θα συμμετέχει μόνο ένας Έλληνας.

Απρόσμενες ξαφνικές αλλαγές στο διοικητικό συμβούλιο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ αποφάσισαν οι Ιταλοί της Ferrovie dello Stato Italiane, μόλις ένα μήνα μετά τη σύνθεση του δ.σ. που είχε ανακοινωθεί στα μέσα Σεπτεμβρίου, όταν η Εταιρεία είχε περάσει στα χέρια των Ιταλικών Σιδηροδρόμων.

Στο οκταμελές διοικητικό συμβούλιο, μέχρι σήμερα 16 Οκτωβρίου, μετείχαν τέσσερα στελέχη του ιταλικού ομίλου και τέσσερις Έλληνες, μέλη του προηγούμενου δ.σ. στη μέχρι πρόσφατα κρατική ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Τις αλλαγές, όπως πληροφορήθηκε η Voria.gr, ανακοίνωσε στην Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών ο διευθύνων σύμβουλος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ κ. Φίλιππος Τσαλίδης, λέγοντας ότι με την αλλαγή του καταστατικού της Εταιρείας, δεν θα υπάρχει πλέον εκπρόσωπος των εργαζομένων στη διοίκηση.

Όμως οι πληροφορίες θέλουν τις αλλαγές να μην περιορίζονται στην εξαίρεση του εκπροσώπου των εργαζομένων, μα να αφορούν και άλλα δύο μέλη του δ.σ., Έλληνες, που πιθανότατα θα αντικατασταθούν από στελέχη του ιταλικού ομίλου. Ο μόνος Έλληνας που παραμένει στο νέο δ.σ., του οποίου την σύνθεση ακόμη δεν γνωρίζουμε, είναι ο δ/νων σύμβουλος κ. Τσαλίδης, ο οποίος βρίσκεται στη θέση του CEO τα τελευταία δυόμισι χρόνια.

Δεν έχει γίνει γνωστό εάν οι αλλαγές στο δ.σ. αφορούν και την μείωση του αριθμού των μελών του. 

Σύμφωνα με την ίδια έγκυρη πηγή, μέσα στην εβδομάδα, πιθανώς την Τετάρτη ή την Πέμπτη, θα πραγματοποιηθεί η πρώτη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου, με τη νέα του σύνθεση που αναμένεται να ανακοινωθεί από την Εταιρεία.

Σε ό,τι αφορά τη μη εκπροσώπηση των εργαζομένων στο δ.σ. της ΤΡΑΙΝΟΣΕ σημειώνεται ότι στις εταιρείες που ελέγχει η F.S. δεν εκπροσωπούνται οι εργαζόμενοι.

Προφανώς στο επόμενο διάστημα, όπως άλλωστε είναι αναμενόμενο, θα δρομολογηθούν αλλαγές σε καίρια ζητήματα οργάνωσης και διαχείρισης της Εταιρείας.