Skip to main content

Τρεμόπουλος: Ναι σε βελτιωμένη συμφωνία, αλλιώς όχι την Κυριακή

Το στέλεχος των Οικολόγων Πράσινων βλέπει αχτίδα φωτός, όμως επισημαίνει πως αν τα πράγματα μείνουν ως έχουν το 'όχι' είναι μονόδρομος.

Θέση για το δημοψήφισμα, αλλά και για ενδεχόμενη συμφωνία μέχρι το βράδυ πήρε με ανάρτησή του στο facebook ο περιφερειακός σύμβουλος της «Οικολογίας Αλληλεγγύης», πρώην ευρωβουλευτής και στέλεχος των Οικολόγων Πράσινων, Μιχάλης Τρεμόπουλος.

Στην ανάρτησή του τάσσεται υπέρ μιας ενδεχόμενης βελτιωμένης συμφωνίας, όμως σημειώνει πως αν δεν υπάρξουν σαφείς δεσμεύσεις, «το 'όχι' την Κυριακή είναι μονόδρομος».

Η ανάρτηση του κ. Τρεμόπουλου είναι η εξής:

«Παρόλες τις διαψεύσεις, φαίνεται πως υπάρχει μια κινητικότητα για να υπάρξει όντως μια συμφωνία σήμερα, πριν εκπνεύσει το τρέχον πρόγραμμα.

Μόλις χτες, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είπε στην ΕΡΤ ότι «Αν υπάρξει μια πρόταση και η λύση δοθεί και στο και πέντε εμείς είμαστε ανοικτοί και θα τη δεχτούμε». Σχετικά με τη μη πληρωμή της δόσης του ΔΝΤ, τόνισε επίσης ότι «ας μας δώσουν συμφωνία -και σήμερα το βράδυ- για να το πληρώσουμε».

Σήμερα ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης έβαλε και το πλαίσιο μιας τέτοιας συμφωνίας:
«Επιτέλους οι 'εταίροι' θα σταματήσουν την προπαγάνδα με την επανάληψη της ίδιας πρότασης παρουσιάζοντάς τη σαν καινούργια; Αν θέλουν να συμβάλλουν σε λύση μία είναι η πρόταση, που πρέπει να περιέχει:
• Καμία μείωση σε μισθούς και συντάξεις
• Αποκατάσταση των Συλλογικών Διαπραγματεύσεων και του κατώτατου μισθού
• Πρόσθετο αναπτυξιακό πακέτο, πέρα από το νέο ΕΣΠΑ (ΣΕΣ)
• Αναδιάρθρωση με κούρεμα του χρέους»

Το κλίμα αποτυπώνει και ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου σε άρθρο του, υποστηρίζοντας ότι «Αν πράγματι η πρωτοβουλία Γιούνκερ για την επανέναρξη του διαλόγου έχει κάποια στέρεα βάση, τότε η κυβέρνηση δεν πρέπει να την απορρίψει».

Αν δεν υπάρξει συμφωνία, με σαφείς δεσμεύσεις για το χρέος και το (βιώσιμο) αναπτυξιακό πακέτο, αλλά είναι απλώς ένα επικοινωνιακό τέχνασμα για να στριμώξουν την ελληνική κυβέρνηση, το ΟΧΙ την Κυριακή είναι μονόδρομος».