Skip to main content

Τρελή καταδίωξη κλεμμένου αυτοκινήτου στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Οι 2 νεαροί είχαν αρνηθεί, να σταματήσουν σε σήμα των αστυνομικών, όταν εντόπισαν το όχημα να κινείται ύποπτα, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει καταδίωξη.

Κλεμμένο αποδείχθηκε ότι ήταν αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν δύο νεαρά άτομα και το οποίο ακινητοποιήθηκε μετά από καταδίωξη αστυνομικών «ΔΙ.ΑΣ», στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Συνελήφθη ο 20χρονος οδηγός του οχήματος και η συνομήλικη συνοδηγός, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία.

Οι δύο νεαροί είχαν αρνηθεί, να σταματήσουν σε σήμα στάσης που πραγματοποίησαν δικυκλιστές αστυνομικοί, όταν εντόπισαν το όχημα να κινείται ύποπτα, επί της οδού Κουντουριώτου, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει καταδίωξη.
 
Κατά τη διάρκεια αυτής, το καταδιωκόμενο όχημα πραγματοποίησε επικίνδυνους ελιγμούς και επαναλαμβανόμενη παραβίαση ερυθρών σηματοδοτών, μέχρι την πρόσκρουση σε νησίδα και την ακινητοποίησή του.

Οι δύο επιβάτες  προσπάθησαν να διαφύγουν πεζοί, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρουν, καθώς ακινητοποιήθηκαν άμεσα και συνελήφθησαν.

Το όχημα είχε κλαπεί νωρίτερα από το κέντρο της πόλης ενώ η 20χρονη επιβάτιδα είχε απασχολήσει και στο παρελθόν τις αστυνομικές αρχές, καθώς είχε δηλώσει ψευδή στοιχεία ταυτότητας. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.