Skip to main content

Τρεις πτήσεις την εβδομάδα Θεσσαλονίκη-Λονδίνο καθιερώνει η Blue Air από 25 Οκτωβρίου

Ειδικά προσιτές τιμές από 20 ευρώ ανά πτήση για Θεσσαλονίκη-Λονδίνο καθιερώνει η Blue Air που θα επενδύσει περί τα 800 εκατ. δολ. σε 15 νέα Boeing 737-800.
Τακτικές πτήσεις σύνδεσης Θεσσαλονίκης με  Λονδίνο ξεκινά  από 25 Οκτωβρίου η ρουμανικών συμφερόντων αεροπορική εταιρία Blue Air, η οποία ήδη έχει καθιερώσει τα δρομολόγια Θεσσαλονίκη-Βουκουρέστι και Θεσσαλονίκη Πάφο. Τα νέα δρομολόγια - που θα διαρκέσουν μέχρι τις 27 Μαρτίου, που ολοκληρώνεται το χειμερινό πρόγραμμα- πραγματοποιούνται τρεις φορές την εβδομάδα Δευτέρα-Τετάρτη-Παρασκευή 9.00πμ, ενώ οι τιμές των εισιτηρίων ξεκινούν από 20 ευρώ ανά διαδρομή, συμπεριλαμβανομένων και των φόρων. Παράλληλα η Blue Air βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με την Μπόινγκ για αγορά 15 αεροπλάνων τύπου 737-800, που θα αποτελέσει για την εταιρία επένδυση, που θα προσεγγίσει τα 800εκατ. δολ. Ήδη έχει κλειστεί η συμφωνία για  5 αεροσκάφη, τα οποία θα αρχίσει να παραλαμβάνει από το 2012 και συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις για τα υπόλοιπα.

Στις  ανακοινώσεις αυτές προέβησαν ο γενικός διευθυντής της Blue Air κ. Αντριάν Ιονάσκου  και ο εκπρόσωπος της εταιρίας Orthodoxou Aviation , που αντιπροσωπεύει την  Blue Air, κ. Ορθοδόξου σε συνέντευξη που έδωσαν  με αφορμή την επίσημη αναγγελία των νέων δρομολογίων Θεσσαλονίκη-Λονδίνο.
Ο κ. Ιονάσκου τόνισε ότι επιλέχθηκε αυτός ο δημοφιλής προορισμός γιατί υπάρχει ζήτηση και ανάγκη, όπως προέκυψε από έρευνα που διενεργήθηκε σε τοπικούς παραγωγικούς και τουριστικούς φορείς της πόλης.

Γνωστοποιήθηκε ότι η Blue Air βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με άλλες ελληνικές εταιρίες, ώστε να διευκολύνονται οι πελάτες της και προς άλλους προορισμούς ελληνικούς. Εκτιμάται ότι εντός του Νοεμβρίου θα έχει οριστικοποιηθεί η σχετική συνεργασία. Ο κ. Ιονάσκου ανακοίνωσε ότι  για την ασφάλεια τηρούνται οι πιο υψηλές προδιαγραφές, ενώ το μεγαλύτερης ηλικίας αεροσκάφος είναι περίπου 8ετίας.

Μέχρι σήμερα η Blue Air πραγματοποιεί με επιτυχία την πτήση Θεσσαλονίκη -Πάφος –Θεσσαλονίκη τρεις φορές την εβδομάδα Πέμπτη, Κυριακή, Τρίτη. Ο κ. Ορθοδόξου ανέφερε ότι η πληρότητα της πτήσης αυτής είναι 90%. Σημείωσε ότι περιορισμένη πληρότητα της τάξης του 50% παρουσιάζει η πτήση Θεσσαλονίκη-Βουκουρέστι και στόχος είναι να επιτευχθούν πολύ προσιτές τιμές, ώστε όσοι επισκέπτονται τη Βόρεια Ελλάδα από τη Ρουμανία να επιλέγουν τη μετάβασή τους αεροπορικά και όχι οδικά.

Η Blue Air είναι η μόνη εταιρία με 100% Ρουμάνους μετόχους. Είναι εξουσιοδοτημένη να πραγματοποιεί εσωτερικές και διεθνείς πτήσεις, ναυλωμένες πτήσεις και μεταφορές φορτίων. Το 2008 ο στόλος της εταιρίας είχε 9 αεροσκάφη τύπου Boeing 737, τρία σκάφη της σειράς 737-300, δυο 737-400, ένα της σειράς 737-500, τρία τύπου 737-800, χωρητικότητας από 126-189 θέσεις.

Το 2008 περισσότερο από 1,1 εκατ. επιβάτες επέλεξαν να πετάξουν με την Blue Air, σημειώνοντας αύξηση 23% στον όγκο επιβατών σε σχέση με το 2007.  Για το 2009 υπολογίζει  ότι περίπου 1,7εκατ. επιβάτες θα πετάξουν με την Blue Air.

O κύκλος εργασιών το 2008 ήταν 124 εκατ. ευρώ, ενώ για φέτος υπολογίζεται να ανέλθει στα 170εκατ. ευρώ. Το 2008 η εταιρία κατάφερε να της παραχωρηθεί η αξιοποίηση του αεροδρομίου του Bacau για το οποίο θα επενδύσει συνολικά 45 εκατ. ευρώ για υποδομές.  Επίσης ανέλαβε την ανάπτυξη του νέου αεροσταθμού στο αεροδρόμιο του Βaneasa του Βουκουρεστίου. Η Blue Air πραγματοποιεί πτήσεις σε διάφορες πόλεις επτά χωρών της Ευρώπης.

Στη συνέντευξη χαιρετισμό απηύθυνε ο νομάρχης Θεσσαλονίκης κ. Παναγιώτης Ψωμιάδης, ο οποίος αφού σχολίασε αρνητικά την πολιτεία που μέχρι σήμερα έχει απομονωμένη την πόλη από αέρα, ξηρά και θάλασσα, ευχήθηκε καλές πτήσεις στην Blue Air και να αυξήσει τα δρομολόγια της από τη Θεσσαλονίκη και σε άλλους προορισμούς.

Την προσπάθεια της Blue Air εξήρε και ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης κ. Μιχάλης Ζορπίδης. Κάλεσε μάλιστα τους τουριστικούς φορείς της πόλης να στηρίξουν την προσπάθεια της Blue Air γιατί, όπως τόνισε, οι πτήσεις πρέπει να είναι κερδοφόρες για να συνεχιστούν.