Skip to main content

Τρεις νυν δήμαρχοι διεκδικούν το δήμο Ωραιοκάστρου

Πονοκέφαλο προκαλεί τόσο στους δημάρχους όσο και σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ο «Καλλικράτης», καθώς οι νυν δήμαρχοι της περιοχής είναι έτοιμοι να διεκδικήσουν, ο καθένας μεμονωμένα, το χρίσμα. Ποιες είναι οι τελε
Της Χριστίνας Καραμανίδου
karamanidou@voria.gr

Τα πάνω-κάτω έχει φέρει στην Ιπποκράτους και τη Ρηγίλλης ο «Καλλικράτης». Παρά τις ελπίδες των δύο κομμάτων, το θέμα του χρίσματος φαίνεται δυσεπίλυτο, καθώς  σχεδόν στην πλειονότητά τους οι δήμαρχοι δεν είναι διατεθειμένοι να κάνουν πίσω αλλά να διεκδικήσουν, ο καθένας μεμονωμένα, τη στήριξη του κόμματος. 

Στο δήμο Ωραιοκάστρου (Ωραιόκαστρο, Μυγδονίας, Καλλιθέας), οι νυν δήμαρχοι δεν κατάφεραν να συμφωνήσουν σε ένα κοινό ψηφοδέλτιο, επομένως στις επερχόμενες εκλογές τον δημαρχιακό θώκο του νέου δήμου Ωραιοκάστρου θα διεκδικήσουν ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου Νίκος Μπάτος, ο δήμαρχος Μυγδονίας Αστέριος Γαβότσης και ο δήμαρχος Καλλιθέας Δημήτρης Σαραμάνδος. Ερωτηματικό παραμένει εάν τελικά θα συμμετάσχει στις εκλογές του Νοεμβρίου ο πρώην υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ, Παντελής Τσακίρης.

Από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ, η μοναδική που έχει θέσει υποψηφιότητα και έχει ζητήσει- και έλαβε τελικά- τη στήριξη του κόμματος είναι η νομαρχιακή σύμβουλος του δήμου Θεσσαλονίκης, κα Χριστίνα Αλίρη. Το ΚΚΕ δεν έχει ανακοινώσει επίσημα κάποιον υποψήφιο, ωστόσο επικρατέστερος για τη θέση φαίνεται να είναι ο προηγούμενος υποψήφιος, Θεοφάνης  Καρκατζούνης.

Μιλώντας στη Voria.gr, ο Ν. Μπάτος τόνισε ότι όλοι οι υποψήφιοι πρέπει να αφήσουν στο περιθώριο τις προσωπικές τους φιλοδοξίες και να συσπειρωθούν προκειμένου να αγωνιστούν για το συμφέρον των πολιτών. «Τα νέα δεδομένα της οικονομίας μας και κατ΄ επέκταση ο «Καλλικράτης» επιβάλλει τη συνεργασία όλων για το καλό του τόπου μας. Σε αυτό το πλαίσιο, από την πλευρά μου έγιναν κάποιες προσπάθειες συνεργασίας με τους υπόλοιπους δημάρχους του νέου δήμου, χωρίς ωστόσο να αποδώσουν καρπούς», σημείωσε ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Μπάτος είχε καλέσει τους δημάρχους Καλλιθέας και Μυγδονίας σε συνάντηση, με σκοπό την προετοιμασία του εγχειρήματος του «Καλλικράτη» στον νέο Δήμο, αλλά και για να συζητήσουν πιο πρακτικά θέματα όπως, για παράδειγμα, αυτά της απογραφής των δημοτικών υπαλλήλων και των εθελούσιων μετατάξεων προσωπικού, αλλά και των υποδομών, των μέσων και των οικονομικών των ΟΤΑ. Στο κάλεσμα του κ. Μπάτου ανταποκρίθηκε θετικά μόνο ο Δήμαρχος Καλλιθέας Δημήτριος Σαραμάντος, ενώ δεν παραβρέθηκε για δικούς του λόγους ο δήμαρχος Μυγδονίας Αστέριος Γαβότσης.