Skip to main content

Τραμπ: Μετρημένες είναι οι ημέρες του Ισλαμικού Κράτους

Η νίκη στη Μοσούλη δείχνει ότι οι ημέρες του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και στη Συρία είναι μετρημένες, διαβεβαίωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

Οι ημέρες του Ισλαμικού Κράτους «είναι μετρημένες», έκρινε σήμερα ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ συγχαίροντας τον πρωθυπουργό του Ιράκ Χάιντερ αλ Αμπάντι για τη «νίκη» του, την ανακατάληψη της πόλης της Μοσούλης από τις ιρακινές δυνάμεις και την εκδίωξη των τζιχαντιστών.

Λίγα λεπτά νωρίτερα, σύμφωνα με το ΑΠΕ, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Ρεξ Τίλερσον υπογράμμισε ότι η «απελευθέρωση» της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης του Ιράκ αποτελεί ένα «κρίσιμο βήμα» στην παγκόσμια μάχη εναντίον του ΙΚ, αλλά πρόσθεσε ότι ο αγώνας εναντίον των τζιχαντιστών δεν έχει τελειώσει.

«Η νίκη στη Μοσούλη» δείχνει ότι «οι ημέρες (του ΙΚ) στο Ιράκ και στη Συρία είναι μετρημένες», διαβεβαίωσε ο πρόεδρος Τραμπ σε μια ανακοίνωση με την οποία συνεχάρη τον Αμπάντι.

Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας, ο οποίος βρίσκεται σε περιοδεία στον Κόλπο, επίσης εξήρε μια «επιτυχία στη διεθνή προσπάθεια της οποίας ηγήθηκαν οι ιρακινές δυνάμεις ασφαλείας».

Όμως ο Τίλερσον προειδοποίησε ότι «απομένουν πολλά να γίνουν για να νικηθεί αυτός ο εχθρός».