Παρασκευή 25 Μαΐου 2018
x

ΤΡΑΜΠ: Η ΜΟΣΧΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΥΒΕΡΝΟΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ

Επέμεινε για την κατασκευή τείχους στα σύνορα ΗΠΑ – Μεξικού, σημειώνοντας ότι το Μεξικό «με κάποιο τρόπο θα μας αποζημιώσει».

Την πεποίθηση ότι πίσω από τις κυβερνοεπιθέσεις την ημέρα των αμερικανικών εκλογών ήταν η Μόσχα εξέφρασε εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, στην πρώτη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά τις εκλογές της 8ης Νοεμβρίου και λίγες ημέρες πριν από την ανάληψη των καθηκόντων του.

Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι ανάλογες επιθέσεις κατά των ΗΠΑ πραγματοποιούνται και από «άλλες χώρες, άλλους ανθρώπους». Εάν ο πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντίμιρ Πούτιν «τον εκτιμά» αυτό είναι «ένα ατού» και όχι ένα μειονέκτημα για τον ίδιο, ανέφερε ο κ. Τραμπ, συμπληρώνοντας πάντως πως δεν έχει καμία σχέση με τη Ρωσία, ούτε και έχει λάβει κάποιο δάνειο από τη Μόσχα.

Αναφερόμενος στη δημοσιοποίηση ενημερώσεων των υπηρεσιών πληροφοριών περί ρωσικών φακέλων για τον ίδιο, ο κ. Τραμπ έκανε λόγο για «εφεύρεση» αντιπάλων του, τους οποίους δεν κατονόμασε. Ο μεγιστάνας εκτίμησε ότι είναι πιθανό οι ίδιες οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες να έδωσαν τις ενημερώσεις τους για τη Ρωσία στα ΜΜΕ, κάνοντας λόγο για «ντροπή», «ψευδή στοιχεία» και «άρρωστα μυαλά».

Παράλληλα, επέμεινε για την κατασκευή τείχους στα σύνορα ΗΠΑ – Μεξικού, σημειώνοντας ότι το Μεξικό «με κάποιο τρόπο θα μας αποζημιώσει». «Θα μπορούσα να περιμένω ενάμιση χρόνο ώσπου να τελειώσουμε τις διαπραγματεύσεις μας με το Μεξικό, οι οποίες θα ξεκινήσουν αμέσως μόλις αναλάβουμε την εξουσία, αλλά δεν θέλω να περιμένω», τόνισε επιπλέον.

Ο κ. Τραμπ προειδοποίησε για ακόμη μία φορά τις βιομηχανίες που σχεδιάζουν να μεταφέρουν τις εγκαταστάσεις τους στο εξωτερικό. Ακόμη, υποσχέθηκε ότι όλα τα κέρδη των ξενοδοχείων του από ξένα κράτη θα τα δωρίζει στο δημόσιο ταμείο, ενώ σε ό,τι αφορά τη διαχείριση του επιχειρηματικού του ομίλου, ανέφερε πως θα την αναλάβουν οι γιοι του.

Ο νεοκλεγμένος πρόεδρος επανέλαβε την κατηγορία του σε βάρος του απερχόμενου προέδρου Μπαράκ Ομπάμα ότι «δημιούργησε» τη τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.

Τέλος, σε σχέση με τις θέσεις εργασίας δήλωσε: «Θα είμαι ο μεγαλύτερος δημιουργός θέσεων εργασίας που έπλασε ποτέ ο Θεός».

A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ