Skip to main content

Τραμπ: Η απέλαση παράτυπων μεταναστών είναι μία στρατιωτική επιχείρηση

Τη δήλωση αυτή ανασκεύασε αργότερα ο υπουργός Εσωτερικής Ασφαλείας της κυβέρνησής του, Τζον Κέλι, ο οποίος βρίσκεται σε επίσημη επίσκεψη στο Μεξικό.

Στρατιωτική επιχείρηση χαρακτήρισε τις κυβερνητικές προσπάθειες για την απέλαση χιλιάδων παράτυπων μεταναστών που ζουν στη χώρα του, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.

«Βλέπετε τι γίνεται στα σύνορα. Ξαφνικά, για πρώτη φορά (...) διώχνουμε τους πολύ κακούς τύπους, με ρυθμό που έχει υπάρξει ποτέ πριν», δήλωσε ο Τραμπ κατά τη διάρκεια μιας συνάντησης με επιχειρηματίες στον Λευκό Οίκο. «Και αυτή είναι μια στρατιωτική επιχείρηση», πρόσθεσε ο Ρεπουμπλικάνος.

Δήλωση, όμως, την οποία αποπειράθηκε να ανασκευάσει ο υπουργός Εσωτερικής Ασφαλείας της κυβέρνησής του, Τζον Κέλι, ο οποίος βρίσκεται σε επίσημη επίσκεψη στο Μεξικό.

Οι ΗΠΑ δεν πρόκειται να «χρησιμοποιήσουν τον στρατό όσον αφορά το μεταναστευτικό» ζήτημα, διαβεβαίωσε ο Κέλι σε μια συνέντευξη Τύπου περιστοιχισμένος από τον αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Ρεξ Τίλερσον και τους μεξικανούς ομολόγους τους.

Οι πράκτορες της υπηρεσίας μετανάστευσης (ICE) είναι άμαχοι και όχι στρατιωτικοί.