Skip to main content

Τραμπ για Βόρεια Κορέα: Τα πράγματα πηγαίνουν πολύ καλά

Ο Αμερικανός πρόεδρος πρόκειται να συναντήσει τον Κιμ Γιονγκ Ουν κάποια στιγμή μέχρι τον Ιούνιο για μια ιστορική σύνοδο κορυφής

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ διαβεβαίωσε σήμερα ότι οι προετοιμασίες για μια συνάντησή του με τον Κιμ Γιονγκ Ουν πηγαίνουν «πολύ καλά», έπειτα από συνομιλία που είχε με τον Νοτιοκορεάτη πρόεδρο, ο οποίος συναντήθηκε χθες με τον Βορειοκορεάτη ηγέτη Μουν Τζε-Ιν.

«Μόλις είχα μια μακρά και καλή συνομιλία με τον πρόεδρο Μουν της Νότιας Κορέας. Τα πράγματα πηγαίνουν πολύ καλά, καθορίζονται η ημερομηνία και ο τόπος της συνάντησης με τη Βόρεια Κορέα», έγραψε στο Twitter ο αμερικανός πρόεδρος.

Ο Τραμπ ανέφερε επίσης πως ενημέρωσε τον Ιάπωνα πρωθυπουργό Σίνζο Άμπε για «τις συνεχιζόμενες διαπραγματεύσεις».

Ο Αμερικανός πρόεδρος πρόκειται να συναντήσει τον Κιμ Γιονγκ Ουν κάποια στιγμή μέχρι τον Ιούνιο για μια ιστορική σύνοδο κορυφής. Ο νέος υπουργός του επί των Εξωτερικών, ο Μάικ Πομπέο, είχε συναντηθεί --ενώ ήταν ακόμη επικεφαλής της CIA-- με τον βορειοκορεάτη ηγέτη στη διάρκεια του σαββατοκύριακου του (καθολικού) Πάσχα, στη διάρκεια μιας αποστολής που είχε κρατηθεί μυστική.

Χθες Παρασκευή ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε πως εξετάζονται «δύο ή τρεις» τόποι για τη συνάντησή του με τον Κιμ Γιονγκ Ουν και στη συνέχεια έκανε λόγο για «δύο πιθανές χώρες». Προηγουμένως είχε μιλήσει για πέντε τόπους.