Skip to main content

Τραμπ: Εχθροί του λαού τα ΜΜΕ που διαδίδουν ψεύτικες ειδήσεις

Κατηγόρησε μεγάλους ομίλους μέσων ενημέρωσης στις ΗΠΑ ότι διαστρέβλωναν τα στοιχεία των δημοσκοπήσεων ώστε να αποτρέψουν την εκλογή του.

Εχθρούς του λαού χαρακτήρισε ο Ντόναλντ Τραμπ, ΜΜΕ που, κατά τον ίδιο, διαδίδουν ψεύτικες ειδήσεις, μιλώντας από το βήμα της Συνδιάσκεψης Συντηρητικής Πολιτικής Δράσης (CPAC) που διοργανώνει η Αμερικανική Συντηρητική Ένωση.

«Δεν είπα ότι γενικά τα μέσα ενημέρωσης είναι εχθροί του λαού, αλλά εκείνα τα οποία διαδίδουν ψεύτικες ειδήσεις («fake news»), ναι, το ξαναλέω, είναι εχθροί του λαού», είπε ο κ. Τραμπ, σημειώνοντας ότι κάποιοι προσπάθησαν να τον παρουσιάσουν ως εχθρό του Τύπου.

«Δεν έχω τίποτε με τον Τύπο, εάν μου αξίζει, ας γράφουν αρνητικά κομμάτια, έχω πρόβλημα με τις ψεύτικες ειδήσεις, που στερούνται εντελώς πηγών και τεκμηρίωσης», είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

Παράλληλα, κατηγόρησε μεγάλους ομίλους μέσων ενημέρωσης στις ΗΠΑ ότι διαστρέβλωναν τα στοιχεία των δημοσκοπήσεων ώστε να αποτρέψουν την εκλογή του.

Ο κ. Τραμπ επαίνεσε ακόμη τον γερουσιαστή του Δημοκρατικού Κόμματος Μπέρνι Σάντερς, ο οποίος είχε διεκδικήσει το χρίσμα των Δημοκρατικών για τις προεδρικές εκλογές με σοσιαλδημοκρατική πλατφόρμα, για τις θέσεις του σχετικά με το διεθνές εμπόριο, σημειώνοντας ότι πολλοί υποστηρικτές του κ. Σάντερς ψήφισαν τελικώς τον ίδιο στις προεδρικές εκλογές.

«Μ' αρέσει ο Μπέρνι», σημείωσε χαρακτηριστικά.