Skip to main content

Τραμπ: Απείθαρχη η Βόρεια Κορέα - Αυτοί καταλαβαίνουν ένα μόνο πράγμα

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ ασκεί πολύ σκληρή κριτική και στην Κίνα, χαρακτηρίζοντας «ντροπή» τη στάση της απέναντι στην Πιονγιάνγκ.

Εχθρικές και πολύ επικίνδυνες χαρακτήρισε με αναρτήσεις του στο twitter τις νέες ενέργειες της Βόρειας Κορέας ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, με αφορμή τη νέα πυρηνική δοκιμή της Πιονγιάνγκ, αυτή τη φορά με βόμβα υδρογόνου.

Παράλληλα, εξαπολύει νέες απειλές προς τη Βόρεια Κορέα, την οποία χαρακτηρίζει «απείθαρχη», ενώ δριμεία κριτική ασκεί και στην Κίνα για την υποστήριξή της.

«Η Βόρεια Κορέα πραγματοποίησε μια μεγάλη πυρηνική δοκιμή. Οι λέξεις και οι ενέργειές τους συνεχίζουν να είναι εχθρικές και πολύ επικίνδυνες για τις ΗΠΑ», έγραψε ο πρόεδρος των ΗΠΑ και πρόσθεσε:

«Η Βόρεια Κορέα είναι ένα απείθαρχο κράτος που έχει γίνει μια μεγάλη απειλή και ντροπή για την Κίνα που προσπαθεί να τη βοηθήσει χωρίς επιτυχία».

«Η Νότια Κορέα, όπως τους έχω πει, ανακαλύπτει ότι η πολιτική του κατευνασμού δεν θα δουλέψει με τη Βόρεια Κορεά. Αυτοί καταλαβαίνουν ένα πράγμα», κατέληξε ο Ντόναλντ Τραμπ.

Σημειώνεται ότι από τη νέα πυρηνική δοκιμή προκλήθηκε σεισμική δόνηση που έγινε αισθητή στη βορειανατολική Κίνα, προκαλώντας τρόμο στους κατοίκους της (δείτε εδώ).