Skip to main content

Τραγούδι και χορός στο Σαρακατσάνικο γλέντι στο Βελλίδειο (video)

Μικρά παιδιά αλλά και μεγαλύτεροι χορευτές, ντυμένοι με παραδοσιακές φορεσιές χόρεψαν στους ήχους του κλαρίνου πάνω στη σκηνή.

Άναψε το κέφι στο ετήσιο Σαρακατσάνικο γλέντι που διοργάνωσε σήμερα στο Βελλίδειο, η Ένωση Σαρακατσαναίων Θεσσαλονίκης.

Μικρά παιδιά αλλά και μεγαλύτεροι χορευτές, ντυμένοι με παραδοσιακές φορεσιές χόρεψαν στους ήχους του κλαρίνου πάνω στη σκηνή, ενώ το κρασί έρεε άφθονο στα τραπέζια.

Οι Σαρακατσάνοι της Βόρειας Ελλάδας διασκέδασαν με την ψυχή τους, τιμώντας την παράδοσή τους.

Σημειώνεται ότι στον νομό Θεσσαλονίκης, υπάρχουν περίπου 20.000 Σαρακατσάνοι.

Μιλώντας στη Voria.gr, ο πρόεδρος του Συλλόγου Σαρακατσαναίων Θεσσαλονίκης, Μουλαράς Ανδρέας, ευχαρίστησε όλους όσους παρευρέθηκαν, τονίζοντας τη μεγάλη προσέλευση της εκδήλωσης και ευχήθηκε σε όλους καλή χρονιά.

Το παρών στην εκδήλωση έδωσε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, ο οποίος στον χαιρετισμό του εξήρε τη συνεισφορά των Σαρακατσάνων στον πολιτισμό.

Ακόμη, στην εκδήλωση παρευρέθηκε η πρόεδρος της Μητροπολιτικής Αναπτυξιακής Θεσσαλονίκης, Γιούλη Ρανέλλα, ο βουλευτής Ένωσης Κεντρώων Α' Θεσσαλονίκης, Ιωάννης Σαρίδης, οι βουλευτές Νέας Δημοκρατίας Α' Θεσσαλονίκης, Σταύρος Καλαφάτης και Κωνσταντίνος Γκιουλέκας, η πολιτευτής της Νέας Δημοκρατίας Α' Θεσσαλονίκης, Άννα Ευθυμίου και ο πρώην Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Έργων, Στράτος Σιμόπουλος.