Skip to main content

Κατερίνη: Νεκρή 12χρονη, κλινικά νεκρή η μητέρα σε φωτιά σε διαμέρισμα

Άντρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ανέσυραν τα δύο άτομα, χωρίς τις αισθήσεις τους και μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο της Κατερίνης.

Τη ζωή του έχασε ένα 12χρονο κορίτσι (όχι 9 ετών όπως αρχικά είχε ανακοινωθεί) μετά από φωτιά σε διαμέρισμα πρώτου ορόφου στην Κατερίνη, ενώ σε βαρύτατη κατάσταση διασωληνωμένη είναι η 48χρονη μητέρα της.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς, η οποία ξέσπασε χθες στις 23.30, έσπευσε η πυροσβεστική. Άντρες του Σώματος ανέσυραν τα δύο άτομα χωρίς τις αισθήσεις τους και μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο της Κατερίνης.

Δύο ώρες αργότερα, το κοριτσάκι, μαθήτρια έκτης δημοτικού, παρά τις προσπάθειες των γιατρών, κατέληξε. Η 48χρονη μητέρα της νοσηλεύεται στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείαςσε βαριά κατάσταση. Σύμφωνα με το νοσοκομείο Κατερίνης έχει «εγκεφαλικό οίδημα με βαρύτατη πρόγνωση», λόγω των αναθυμιάσεων και του καπνού που εισέπνευσε.

Ο θάνατος της ανήλικης πιθανότατα να οφείλεται σε αναθυμιάσεις, καθώς μέσα στο σπίτι υπήρξε πολύ καπνός. Αρχικά εντοπίστηκε η 46χρονη μητέρα στην είσοδο του διαμερίσματος και λίγο αργότερα η 12χρονη κόρη της.

H πυροσβεστική μιλά για μικρής έκτασης πυρκαγιά στο σαλόνι η οποία δεν επεκτάθηκε στο υπόλοιπο σπίτι. Η μητέρα βρισκόταν την ώρα της φωτιάς στο σαλόνι και η κόρη στο υπνοδωμάτιο.

Στο σημείο για την κατάσβεση της φωτιάς έσπευσαν δύο οχήματα της πυροσβεστικής, με πέντε πυροσβέστες. Προανάκριση για το περιστατικό διενεργεί η πυροσβεστική υπηρεσία.