Skip to main content

Τραγωδία στην Ιταλία: Κανένα ίχνος ζωής στο ξενοδοχείο λένε διασώστες

Άνδρες των σωστικών συνεργείων κάνουν λόγο για «καταστροφή» και υποστηρίζουν ότι από τους αγνοούμενους δεν υπάρχουν σημεία ζωής.

Τρεις νεκροί έχουν ανασυρθεί μέχρι στιγμής από το ξενοδοχείο στην ορεινή Φαριντόλα στην Ιταλία, το οποίο καταπλάκωσε χιονοστιβάδα από το το σερί σεισμών (άνω των 5 βαθμών) την Τετάρτη.

Τα σωστικά συνεργεία καταβάλλουν συνεχείς προσπάθειες, αλλά μέχρι τώρα δεν έχουν εντοπισθεί επιζώντες, εκτός από τα δυο άτομα που διασώθηκαν νωρίς σήμερα το πρωί και τα οποία βρίσκονταν έξω από το κτίριο την ώρα που η χιονοστιβάδα καταπλάκωσε το ξενοδοχείο.

Στο σημείο βρίσκονται ειδικά εκπαιδευμένοι σκύλοι, ενώ οι άνδρες των σωστικών συνεργείων κάνουν λόγο για «καταστροφή» και υποστηρίζουν ότι από τους αγνοούμενους δεν υπάρχουν προς το παρόν σημεία ζωής.  «Το ξενοδοχείο δεν υπάρχει πια. Κανένα σημείο ζωής από τους αγνοούμενους», δήλωσαν οι διασώστες που βρίσκονται στο σημείο.

Ωστόσο, τα σωστικά συνεργεία της Πολιτικής Προστασίας κατάφεραν αργά το απόγευμα να απεγκλωβίσουν τρία άτομα από τα συντρίμμια του ξενοδοχείου Rigopiano.

Στο ξενοδοχείο βρίσκονταν κατά πάσα πιθανότητα περίπου 30 άνθρωποι, που εώς τωρα θεωρούνται αγνοούμενοι. Όλοι οι ένοικοι και οι εργαζόμενοι του Rigopiano ήταν έτοιμοι να εγκαταλείψουν το ξενοδοχείο.  Σύμφωνα με μαρτυρίες, περίμεναν τα εκχιονιστικά μηχανήματα καθώς είχαν ενημερωθεί ότι επρόκειτο να φτάσουν σύντομα.

Η εφημερίδα Repubblica αναφέρει πως η χιονοστοιβάδα ήταν τέτοια που μετατόπισε τον ξενώνα κατά δέκα μέτρα. Πλάνα των διασωστών από το εσωτερικό του ξενοδοχείου δείχνουν το χιόνι να έχει σπάσει πόρτες και παράθυρα και να έχει μπει στους εσωτερικούς χώρους.