Skip to main content

Τραγωδία σε αεροδρόμιο του Κονγκό

Αεροπορική τραγωδία σημειώθηκε στη πόλη Μπαντούντου του Κονγκό, όταν αεροσκάφος, που προερχόταν από την Κινσάσα, απέτυχε στην προσγείωση του, με αποτέλεσμα 19 άτομα να σκοτωθούν.
Αεροπορική τραγωδία σημειώθηκε το μεσημέρι στο Κονγκό, όταν αεροσκάφος Let-410, της ιδιωτικής εταιρείας του Κονγκό Silαir, που προερχόταν από την Κινσάσα, απέτυχε στην προσγείωση του στο αεροδρόμιο της πόλης Μπαντούντου. Τουλάχιστον 19 άτομα σκοτώθηκαν, ανάμεσά τους ο πιλότος, ο συγκυβερνήτης και η αεροσυνοδός, ενώ ζωντανοί κατάφεραν να βγουν από τα συντρίμμια μόλις δύο επιβάτες.

"Δεν μπόρεσε να προσγειωθεί κανονικά, ήθελε να κάνει και άλλους ελιγμούς, δεν μπόρεσε, και στη συνεχεία, στα προάστια της πόλης, προσγειώθηκε απότομα και με πολύ κακό τρόπο", δήλωσε ο αναπληρωτής κυβερνήτης της περιοχής. Σύμφωνα με τον ίδιο, "η πιθανή αιτία μπορεί να είναι η εξάντληση των καυσίμων".

Τα αεροπορικά δυστυχήματα είναι συχνά στο Κογκό και όλες οι αεροπορικές εταιρείες της χώρας είναι στη μαύρη λίστα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία έχει απαγορεύσει τις πτήσεις τους στον εναέριο χώρο της.