Skip to main content

Νέα τραγωδία με νεκρούς πρόσφυγες - Συγκλονιστικό βίντεο

Τα άψυχα σώματα 34 ανθρώπων εντοπίστηκαν και ανασύρθηκαν από τις τουρκικές αρχές σε δύο παραλίες μετά την βύθιση των σκαφών τους.

Νέα τραγωδία στο Αιγαίο, καθώς τουλάχιστον 34 πρόσφυγες που επιχειρούσαν να φτάσουν στη Λέσβο έχασαν τη ζωή τους όταν τα σκάφη τους αναποδογύρισαν εξαιτίας πιθανής θαλασσοταραχής.

Σύμφωνα με τις έρευνες των αρχών μεταξύ των μεταναστών που βρέθηκαν νεκροί τουλάχιστον τρία είναι παιδιά ενώ ακόμη δεν έχει διευκρινιστεί o τελικός αριθμός των ατόμων που επέβαιναν στα βυθισμένα πλοιάρια.

Η τουρκική ακτοφυλακή αναφέρει πως 24 από τα πτώματα ανασύρθηκαν από παραλία στο Αϊβαλί ενώ τα υπόλοιπα 10 εντοπίστηκαν στο Ντικιλί Τας όπως δήλωσε αξιωματικός της τουρκικής ακτοφυλακής στο πρακτορείο Reuters.

Ενα άψυχο σώμα με πορτοκαλί σωσίβιο στην παραλία του Αϊβαλίου να βρέχεται από τα κύματα διακρίνεται στα τηλεοπτικά πλάνα που πρόβαλε το γνωστό πρακτορείο με την εθνικότητα των θυμάτων ακόμη να μην έχει γνωστοποιηθεί.

Κλείνοντας όπως δήλωσε από την Γενεύη ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης(ΔΟΛ) Τζόελ Μίλμαν: «Οι μετανάστες και οι πρόσφυγες εξακολουθούν να περνούν από την Τουρκία στην Ελλάδα με ρυθμό πάνω από 2.500 την ημέρα» ενώ δεν παρέλειψε να προσθέσει πως: «βλέπουμε επομένως ότι οι μεταναστευτικές ροές συνεχίζονται τον χειμώνα και, προφανώς, συνεχίζονται και οι θάνατοι επίσης»