Skip to main content

Τραγέλαφος και σπόντες στα ψηφοδέλτια των κομμάτων στη Θεσσαλονίκη

Δεκατρείς υποψηφιότητες σε ψηφοδέλτιο 12 ατόμων στη Β' Θεσσαλονίκης! Πώς ένας υποψήφιος βγαίνει από τη... μέση, αφού είναι δηλωμένος σε «λάθος» κόμμα!

Της... κακομοίρας έγινε με τα ψηφοδέλτια των κομμάτων στην Α' και Β' Θεσσαλονίκης κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή. Όχι στο παρά πέντε, αλλά στο και πέντε... Αφού φτάσαμε στο σημείο να εγκρίνονται λίστες ακόμη και δυο λεπτά μετά τη λήξη της σχετικής προθεσμίας στο Πρωτοδικείο και μάλιστα ορισμένοι να περιμένουν πλέον τις επίσημες αναρτήσεις της δικαστικής αρχής για τα τελικά ψηφοδέλτια.

Οι αναταράξεις στο εσωτερικό των κομμάτων από τα ονόματα νεοεισερχομένων στα ψηφοδέλτια και τις «παρεμβάσεις» των αθηναϊκών εκλογικών επιτροπών είναι σημαντικές.

Χαρακτηριστικά να αναφέρουμε ότι στο ψηφοδέλτιο Α' Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ είχαμε τρεις αποχωρήσεις της τελευταίας στιγμής και μεγάλη ενόχληση παρασκηνιακά για την τοποθέτηση του κ. Μάρκου Μπόλαρη στην τέταρτη –κατά πάσα πιθανότητα εκλόγιμη- θέση του ψηφοδελτίου. Η Βούλα Τεκτονίδου, που σύμφωνα με πληροφορίες εξέφρασε την αντίδρασή της, θα είναι τελικά υποψήφια. Εκτός όμως έμειναν η Δήμητρα Θωμά (υποψήφια τον προηγούμενο Ιανουάριο, προερχόμενη από τη νεολαία του κόμματος), η πανεπιστημιακός Σάσα Λαδά, αλλά και η Άννα Ρογδάκη, συνδικαλίστρια καθηγήτρια μέλος της ΑΔΕΔΥ.

Στη ΝΔ της τελευταίας στιγμής ήταν η προσθήκη τόσο του Κώστα Κιλτίδη, όσο και της Σύνθιας Σάπικα στο ψηφοδέλτιο Α' Θεσσαλονίκης.

Στο ΠΑΣΟΚ (Δημοκρατική Συμπαράταξη) έφτασαν στο σημείο να έχουν καταθέσει στο Πρωτοδικείο τα χαρτιά τους 13 υποψήφιοι για τη Β' Θεσσαλονίκης, ενώ το ψηφοδέλτιο είναι 12 ατόμων!

Εκεί... αναταράξεις προκαλεί το όνομα του Αλέξανδρου Διαμαντόπουλου, ο οποίος είναι εκλεκτός της προέδρου του κόμματος, Φώφης Γεννηματά, αλλά δεν ήταν στις προτάσεις της Νομαρχιακής Επιτροπής Θεσσαλονίκης. Αν και τοπικά στελέχη επικρότησαν την υποψηφιότητά του (Καϊλή, Σαουλίδης, Γερανίδης), στη λογική της ένταξης νέων ανθρώπων στα ψηφοδέλτια του κόμματος, αλλά και της επανασυστράτευσης στελεχών, που είχαν μείνει μακριά από τα όργανα και γενικότερα το κόμμα το τελευταίο διάστημα (υπενθυμίζεται ότι ο κ. Διαμαντόπουλος ήταν στο πλευρό του Μάρκου Μπόλαρη στις προηγούμενες περιφερειακές εκλογές και μετεκλογικά ήταν ο εκπρόσωπος της περιφερειακής παράταξης), τελικά μετατράπηκε σε ολονύκτιο θρίλερ η ένταξή του ή μη στα ψηφοδέλτια.

Και έφτασε σε σημείο τραγέλαφου, αφού επισήμως στο Πρωτοδικείο έχουν καταθέσει υποψηφιότητα 13 άτομα για λογαριασμό του ίδιου κόμματος, μόνο που... δεν είναι τελικά του ίδιου. Οι 12 αναφέρονται ως υποψήφιοι της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και ο ένας, ο κ. Διαμαντόπουλος, υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ! Επισήμως όμως το ΠΑΣΟΚ κατεβαίνει στις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου ως «Δημοκρατική Συμπαράταξη»...