Skip to main content

Τουριστικές κατοικίες στο ακίνητο του δήμου Νεάπολης-Συκεών στην Ποτίδαια - Σχέδιο για επένδυση 8 εκατ. ευρώ

Προσωρινός ανάδοχος στο ακίνητό του δήμου στην Ποτίδαια Χαλκιδικής - 70.000 ευρώ το ετήσιο μίσθωμα

Στην εκμίσθωση ακινήτου του, στην περιοχή της Ποτίδαιας Χαλκιδικής, όπου στη δεκαετία του 90'  λειτουργούσαν κατασκηνώσεις, προχωρά ο δήμος Νεάπολης-Συκεών.

Την περασμένη εβδομάδα πραγματοποιήθηκε, σύμφωνα με την εκτελούσα χρέη αντιδημάρχου Οικονομικών Αλεξάνδρα Τερζίδου, δημόσια πλειοδοτική δημοπρασία για την εκμίσθωση για τουριστικούς σκοπούς για 35 χρόνια του ακινήτου, έκτασης 23.250τ.μ.. Προσωρινός πλειοδότης αναδείχθηκε εταιρεία βουλγαρικών συμφερόντων, η οποία θα δίνει ετησίως για μίσθωμα στον δήμο το ποσό των 70.000 ευρώ. Θα ακολουθήσει έλεγχος από τη νομική και οικονομική υπηρεσία του δήμου των απαραίτητων εγγράφων της εταιρείας και των δικαιολογητικών που έχουν καταθέσει. Στη συνέχεια μετά και την έγκριση από το δημοτικό συμβούλιο, η δημοτική αρχή θα προχωρήσει στην υπογραφή της σύμβασης για την εκμίσθωση του ακινήτου. Ήταν η τρίτη δημοπρασία που πραγματοποιήθηκε μετά τις δύο άγονες που προηγήθηκαν για την εκμίσθωση του εν λόγω ακινήτου.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Σίμο Δανιηλίδη, η εταιρεία ενημέρωσε τον δήμο ότι σχεδιάζει να κάνει μια επένδυση ύψους 8 εκατ. ευρώ, με περίπου 130 μικρές εξοχικές κατοικίες, πέντε αστέρων. Στόχος τους, όπως ανέφερε ο κ. Δανιηλίδης, είναι να λειτουργεί καθ΄ όλη τη διάρκεια της χρονιάς και τους χειμερινούς μήνες ως θεραπευτήριο αποκατάστασης ασθενών. «Η εταιρεία εκτιμά ότι στις αρχές καλοκαιριού θα αρχίσει τις εργασίες στον χώρο», τόνισε ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης.

Ο δήμος Νεάπολης Συκεών πρόκειται να ζητήσει επιπλέον την παροχή για κάποιες περιόδους ορισμένων δωματίων για ευπαθείς ομάδες. «Το έχουμε θέσει το θέμα ήδη, περιμένουμε να το εξετάσουμε με την εταιρεία», σημείωσε ο κ.Δανιηλίδης, τονίζοντας ότι το ποσό της εκμίσθωσης θα είναι ένα σημαντικό έσοδο ετησίως για τον δήμο. «Έχουμε δεσμευτεί ότι το μεγαλύτερο μέρος από αυτά τα χρήματα θα κατευθύνονται στην κοινωνική υπηρεσία του δήμου», υπογράμμισε.

Η διάρκεια της μίσθωσης είναι στα 35 έτη, υπό τον όρο ότι η μισθώτρια εταιρεία θα αναλάβει το σύνολο της δαπάνης ανακαίνισης ή ανακατασκευής του ακινήτου και θα προβεί σε τυχόν πρόσθετες παροχές.

Ενστάσεις για την εκμίσθωση του ακινήτου διατύπωσαν κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου παρατάξεις της αντιπολίτευσης. Ο Αλέξης Γουσόπουλος, επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, επανέλαβε τη θέση της παράταξής του. «Υπάρχει ανάγκη στα παιδιά για δωρεάν διακοπές; Υπάρχει. Είναι χώρος αξιοποιήσιμος; Επιβεβαιώνεται και από τις προσφορές. Θα μπορούσε μια ιδιοκτησία του δήμου να αξιοποιηθεί και να χρησιμοποιηθεί προς όφελος των παιδιών και των οικογενειών τους», τόνισε ο κ. Γουσόπουλος, αναγνωρίζοντας ότι υπάρχουν ζητήματα χρηματοδότησης για μια τέτοια κίνηση. Από την πλευρά του ο Γιάννης Λαθήρας από την παράταξη «Πόλη Αλλιώς», χαρακτήρισε ως «σκάνδαλο για τη δημοτική αρχή την υπόθεση του ξεπουλήματος της κατασκήνωσης στην Ποτίδαια».

Πηγή φωτογραφιών εντός του κειμένου από την παράταξη «Η Πόλη Αλλιώς»