Skip to main content

Toyota FT-86 Concept

Δεν πρόκειται ούτε για ηλεκτρικό, ούτε για υβριδικό μοντέλο. Το πρωτότυπο FT-86 είναι ένα compact coupe που θα παρουσιαστεί στην 41η διεθνή έκθεση του Τόκιο (από 24 Οκτωβρίου έως 4 Νοεμβρίου) και διεκ
Δεν πρόκειται ούτε για ηλεκτρικό, ούτε για υβριδικό μοντέλο. Το πρωτότυπο FT-86 είναι ένα compact coupe που θα παρουσιαστεί στην 41η διεθνή έκθεση του Τόκιο (από 24 Οκτωβρίου έως 4 Νοεμβρίου) και διεκδικεί με αξιώσεις την είσοδό του στη γραμμή παραγωγής της Toyota.

Πρόκειται για ένα ελαφρύ sport μοντέλο 2+2 θέσεων, με χαμηλό κέντρο βάρους. Το μήκος του φθάνει τα 4,16 μέτρα, το πλάτος το 1,76, το ύψος το 1,26, ενώ το μεταξόνιο τα 2,57 μέτρα. Κίνηση δίνει ο 2λιτρος boxer βενζινοκινητήρας της Subaru, η ισχύς του οποίου - αν και δεν έχει γίνει γνωστή ίσως αυξηθεί στους 200 ίππους. Η κίνηση θα περνά στους πίσω τροχούς μέσω ένας 6τάχυτου μηχανικού κιβωτίου.

Το FT-86 είναι δημιούργημα του Toyota Europe Design, με κύριο σχεδιαστικό στόχο την επίτευξη υψηλής αεροδυναμικής απόδοσης. Εξίσου φουτουριστικό είναι και το εσωτερικό. Στον πίνακα οργάνων κυριαρχούν το λευκό και το γκρι, αλλά και ο κόκκινος φωτισμός neon.