Skip to main content

Τούρκος στρατιωτικός: Πιστεύαμε ότι η Ελλάδα θα μας προστάτευε

Εμβρόντητος από την απόφαση έκδοσής του στην Τουρκία δηλώνει σε συνέντευξή του στο «Der Spiegel» ένας εκ των τριών Τούρκων αξιωματικών

«Πιστεύαμε ότι η Ελλάδα μπορούσε να μας προστατεύσει», δηλώνει ένας εκ των τριών Τούρκων αξιωματικών, ο οποίος πρόκειται να εκδοθεί στην Τουρκία, μετά τη σχετική απόφαση του Συμβουλίου Εφετών.

Σε συνέντευξή του στο γερμανικό περιοδικό «Der Spiegel», σύμφωνα με τη Deutsche Welle, ο 36χρονος Φεριντούν Τσομπάν δηλώνει εμβρόντητος από την απόφαση, δεδομένου ότι το ίδιο δικαστήριο απέρριψε το αίτημα έκδοσης των υπόλοιπων πέντε αξιωματικών, οι οποίοι είχαν καταφύγει στην Ελλάδα, μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του Ιουλίου.

Ο Τούρκος στρατιωτικός τονίζει ότι πλέον, φοβάται για τη ζωή του, επισημαίνοντας ότι «στην Τουρκία, θα καταπατηθούν τα δικαιώματα και η αξιοπρέπειά μας». «Θα πρέπει να το αντιληφθούν αυτό η Γερμανία, η Ελλάδα και όλοι οι άλλοι στην Ευρώπη» σπεύδει να συμπληρώσει.

Ερωτηθείς τέλος, για το εάν εμπλέκεται στο πραξικόπημα, ο Τσομπάν επαναλαμβάνει ότι «δεν κάναμε τίποτα λάθος, δεν κάναμε τίποτα παράνομο». «Είπαμε στο δικαστήριο ότι είμαστε μια ομάδα διάσωσης και ότι κατά τη διάρκεια των ταραχών φύγαμε επειδή φοβηθήκαμε» επισημαίνει και επαναλαμβάνει ότι «ουδεμία σχέση είχαμε με το πραξικόπημα».