Skip to main content

Επίθεση τουρκικού ΥΠΕΞ: Επιστρέφουμε κατά λέξη τις φράσεις Τσίπρα

Έχουμε έναν γείτονα που αρέσκεται στο να μη σέβεται τη σταθερότητα, τη συνεργασία και την ειρήνη, είχε δηλώσει ο πρωθυπουργός.

Επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα εξαπολύει το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Έλληνα πρωθυπουργού για την Τουρκία κατά τη συνέντευξη Τύπου στη Θεσσαλονίκη.

«Επιστρέφουμε κατά λέξη τις ακατάλληλες εκφράσεις που φέρεται να χρησιμοποίησε ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας για την Τουρκία, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Θεσσαλονίκη, μετά από ερώτημα που του τέθηκε», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας και προσθέτει:

«Τέτοιες λέξεις δεν αρμόζουν ούτε στην προσωπικότητα του κ. Τσίπρα ούτε στο αξίωμά του. Επαναλαμβάνουμε την προσδοκία οι πολιτικοί που έχουν υψηλά ιστάμενες θέσεις στην Ελλάδα να δείχνουν υπεύθυνη στάση σε ζητήματα που αφορούν την Τουρκία».

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Τσίπρας είχε δηλώσει πως «οι τελευταίες εξελίξεις σε σχέση με το Κυπριακό δεν μας κάνουν ιδιαιτέρως ευτυχείς, αλλά αποδεικνύουν ότι έχουμε έναν γείτονα που αρέσκεται στο να μη σέβεται τη σταθερότητα, τη συνεργασία και την ειρήνη» (δείτε εδώ).