Skip to main content

Τουρκικό... φορτηγό εισέβαλε στο ιστορικό κέντρο της Ρώμης

Η αυστηρή απαγόρευση εισόδου στο κέντρο της Ρώμης που τέθηκε σε ισχύ από σήμερα δεν κατέστη αρκετή για να εμποδίσει τον Τούρκο οδηγό.

Φορτηγό με Τούρκο οδηγό κατάφερε να φτάσει μέχρι την οδό που οδηγεί στο ιταλικό κοινοβούλιο, παρά την αυστηρή απαγόρευση εισόδου στο ιστορικό κέντρο της Ρώμης, η οποία ισχύει από σήμερα μέχρι και την Δευτέρα.

Πρόκειται για μέτρο που τέθηκε σε ισχύ για την πρόληψη τυχόν τρομοκρατικών επιθέσεων. Οι καραμπινιέροι σταμάτησαν το φορτηγό στην κεντρική οδό Ντελ Κόρσο, και ο μεσήλικας οδηγός του δήλωσε ότι δεν γνώριζε τίποτα για τις απαγορεύσεις εισόδου στην περιοχή του ιστορικού κέντρου. Στην συνέχεια, τον συνόδευσαν εκτός «πράσινης ζώνης» του κέντρου.

Η διεύθυνση αστυνομίας τόνισε, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι το μέσο εντοπίσθηκε και δεν υπήρξε κανένας ουσιαστικός κίνδυνος, αφού τα «αντανακλαστικά» του αντιτρομοκρατικού συστήματος που δημιούργησε το ιταλικό υπουργείο εσωτερικών, λειτούργησαν πλήρως. Αλλά πολλά Μέσα ενημέρωσης υπογραμμίζουν ότι αν ο Τούρκος οδηγός είχε διαφορετικές προθέσεις, κανείς δεν ξέρει πως θα μπορούσε να είχε λήξει όλη αυτή η υπόθεση.