Skip to main content

Τουρκικό ενδιαφέρον για ελληνικά ακίνητα - Ποιοι οι βασικοί προορισμοί

Παράγοντες της αγοράς real estate διευκρινίζουν ότι ενδιαφέρον υπάρχει πλέον ακόμα και για τα «απλά» διαμερίσματα, στην Αθήνα ή την Θεσσαλονίκη.

Αυξημένο ενδιαφέρον για την αγορά ακινήτων στην Ελλάδα από Τούρκους εξακολουθεί να σημειώνεται το τελευταίο διάστημα. Παράγοντες της αγοράς real estate διευκρινίζουν ότι ενδιαφέρον υπάρχει πλέον ακόμα και για τα «απλά» διαμερίσματα, στην Αθήνα ή την Θεσσαλονίκη, που θεωρούνται οι δύο βασικοί «προορισμοί» για τα τουρκικά κεφάλαια.

Focus γίνεται κυρίως σε μεσαία και μεγάλα σπίτια, όχι μόνο ως επένδυση, αλλά και ως ιδιόχρηση, γεγονός το οποίο,  προφανώς έχει να κάνει και με την γενικότερη πολιτική, οικονομική και κοινωνική κατάσταση που επικρατεί αυτό τον καιρό στη γειτονική χώρα.
 
Οι μεσίτες επίσης σημειώνουν ότι από τουρκικής πλευράς ενδιαφέρον εξακολουθεί να υπάρχει και για πολυτελείς κατοικίες σε γνωστά τουριστικά θέρετρα, αλλά σε αυτή την περίπτωση περισσότερο με τη μορφή επένδυσης. Γι' αυτό και οι τιμές – σε αυτές τις περιπτώσεις – δεν «διορθώνουν», αλλά εξακολουθούν να κάνουν υψηλές πτήσεις.

Μύκονος και Σαντορίνη είναι οι βασικοί προορισμοί, σε αυτή την περίπτωση, αν και τώρα τελευταία μεγάλη κινητικότητα σημειώνεται και στο κομμάτι του παραθαλάσιου μετώπου της Αττικής.