Skip to main content

Τουρκικά πλοία εμπόδισαν την προσέγγιση Καμμένου στα Ίμια

Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών της Τουρκίας, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, παρεμποδίστηκε από το να προσεγγίσει τα Ίμια.

Στα Ίμια βρέθηκε το πρωί ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Καμμένος, όπου πραγματοποίησε ρίψη στεφάνου στην μνήμη των πεσόντων Ελλήνων αξιωματικών του Πολεμικού Ναυτικού, Παναγιώτη Βλαχάκου, Χριστόδουλου Καραθανάση και Έκτορα Γιαλοψού που είχαν χάσει τη ζωή τους στο επεισόδιο των Ιμίων το 1996.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών της Τουρκίας, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, παρεμποδίστηκε από το να προσεγγίσει τα Ίμια.  Ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας Σουλεϊμάν Σόιλου, δήλωσε ότι οι μονάδες ακτοφυλακής «έκαναν ό, τι ήταν απαραίτητο».

Στις φωτογραφίες διακρίνονται δύο τουρκικά πλοία, ένα της ακτοφυλακής και ένα ανθυποβρυχιακό να βρίσκονται πολύ πιο κοντά στα Ιμια, από την κανονιοφόρο «Νικηφόρος» στην οποία επέβαινε ο Έλληνας ΥΕΘΑ. Επιπλέον πάνω από την περιοχή πετούσαν και τουρκικά ελικόπτερα.

Πληροφορίες που επικαλείται το ΑΜΠΕ, αναφέρουν ότι στην περιοχή βρίσκονταν ένα περιπολικό σκάφος του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού, μια ακταιωρός της τουρκικής ακτοφυλακής και ίπτατο ένα τουρκικό ελικόπτερο, ενώ από ελληνικής πλευράς υπήρχε και ένα σκάφος του Λιμενικού Σώματος- Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Από τουρκικής πλευράς έγινε προσπάθεια να παρεμποδιστεί η εκδήλωση, ωστόσο έγιναν οι κατάλληλοι ελιγμοί από την κανονιοφόρο, η οποία τους εγκλώβισε και η ρίψη του στεφάνου έγινε ακριβώς στο σημείο όπου έπεσε το ελικόπτερο.

Το τουρκικό περιπολικό και η ελληνική κανονιοφόρος έχουν αποχωρήσει από την περιοχή όπου παραμένουν τα σκάφη του λιμενικού των δύο χωρών.