Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2017
x

ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΜΜΕ: ΠΕΝΤΕ ΤΟΥΡΚΟΙ ΔΙΕΦΥΓΑΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΑΣΥΛΟ

Συνελήφθησαν στην Ορεστιάδα - Η Sabah υποθέτει ότι πρόκειται για άτομα που σχετίζονται με το κίνημα του Φετουλάχ Γκιουλέν

Πέντε Τούρκοι πολίτες συνελήφθησαν στην Ελλάδα μετά από την παράνομη είσοδό τους στη χώρα από τον Έβρο, έχοντας μάλιστα μαζί τους μία βαλίτσα γεμάτη χρήματα, υποστηρίζουν σημερινά δημοσιεύματα του τουρκικού τύπου.

Η φιλοκυβερνητική εφημερίδα Sabah αναφέρει ότι οι πέντε Τούρκοι συνελήφθησαν στην Ορεστιάδα την περασμένη Πέμπτη. Σύμφωνα με την εφημερίδα, την οποία επικαλείται το ΑΜΠΕ, πρόκειται για ένα ζευγάρι, ένα παιδί και δύο ενήλικες άντρες. Η εφημερίδα αναφέρει επίσης ότι οι πέντε Τούρκοι πρόκειται να ζητήσουν πολιτικό άσυλο. Η εφημερίδα υποθέτει ότι πρόκειται για άτομα που σχετίζονται με το κίνημα του Φετουλάχ Γκιουλέν.

Η Sabah τονίζει ότι εκτός από τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς που είχαν διαφύγει με ελικόπτερο στην Αλεξανδρούπολη, άλλοι 23 Τούρκοι πολίτες έχουν καταφύγει στην Ελλάδα μετά την απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου.

Η εφημερίδα Hurriyet παρουσιάζει το θέμα λίγο διαφορετικά, υποστηρίζοντας ότι οι πέντε συνελήφθησαν αφού πέρασαν παράνομα με φουσκωτό σκάφος τον Έβρο. Η εφημερίδα γράφει ότι ένας από τους πέντε είναι γιατρός και οι δύο εφοπλιστές.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ