Skip to main content

Τουρκικά κορβέτα μπήκε σε ελληνικά ύδατα ανάμεσα σε Εύβοια και Άνδρο

Κοντά στο τουρκικό πολεμικό πλοίο κινείται το νορβηγικό πλωτό γεωτρύπανο «Deep Sea Metro II» που έχουν νοικιάσει οι Τούρκοι.

Αβλαβή διέλευση από ελληνικά χωρικά ύδατα ανάμεσα στην Εύβοια και την Άνδρο πραγματοποίησε η τουρκική κορβέτα «Μπάφρα», που έφτασε τα ξημερώματα της Πέμπτης στο Κάβο Ντόρο.

Το τουρκικό πολεμικό πλοίο συνέχισε, όπως μετέδωσε το Πρώτο Θέμα, με νότια πορεία και λίγο πριν τις 11 το πρωί έπλεε ανατολικά των Κυθήρων.

Σχετικά κοντά στο τουρκικό πολεμικό πλοίο κινείται το νορβηγικό γεωτρύπανο «Deep Sea Metro II» που έχουν νοικιάσει οι Τούρκοι. Το πρωί της Πέμπτης το πλωτό γεωτρύπανο βρισκόταν δυτικά των Κυθήρων, χωρίς να είναι γνωστό αν η τουρκική κορβέτα «Μπάφρα» πλέει κοντά του για να το συνοδεύσει μέχρι την Κωνσταντινούπολη όπου αναμένεται να καταπλεύσει στις 31 Δεκεμβρίου, ή αν ο πλους του τουρκικού πολεμικού στο κεντρικό Αιγαίο είναι ανεξάρτητος από την έλευση του «Deep Sea Metro II». 

Η Τουρκία προτίθεται να χρησιμοποιήσει το κυπριακό γεωτρύπανο για έρευνες στην κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη από τις αρχές του 2018, θέλοντας να δείξει ότι δεν αναγνωρίζει τις έρευνες της Κυπριακής Δημοκρατίας για εντοπισμό υδρογονανθράκων.