Skip to main content

Τουρκία: Ζητά να μην κατοικηθούν μικρά ελληνικά νησιά του Αιγαίου

Η κίνηση της κατοίκησης μικρών νησιών είχε προαναγγελθεί από το υπουργείο Ναυτιλίας με επιστολή του υφυπουργού Νεκτάριου Σαντορινιού στη Βουλή.

Να μην προχωρήσει στην κατασκευή έργων για την κατοίκηση μικρών νησιών, προειδοποιεί την Ελλάδα με ανακοίνωσή του το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, επαναφέροντας ουσιαστικά τη στρατηγική της Άγκυρας για «γκρίζες ζώνες» στο Αιγαίο.

Η Τουρκία, επικαλούμενη πως δεν κατονομάστηκαν τα νησιά, διαμηνει ότι δεν πρόκειται να αποδεχτεί τυχόν συνθήκες που θα προκληθούν από την ελληνική πολιτική σε «διαφιλονικούμενους γεωγραφικούς σχηματισμούς».

Να σημειωθεί ότι η κίνηση της κατοίκησης μικρών νησιών είχε προαναγγελθεί από το υπουργείο Ναυτιλίας με επιστολή του υφυπουργού Νεκτάριου Σαντορινιού στη Βουλή.

Στο έγγραφό που διαβιβάστηκε στη Βουλή, ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, είχε προαναγγείλει σχέδιο κατοίκησης 28 μικρών νησιών του Αιγαίου.

«Η Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και καταβάλλει σοβαρές προσπάθειες για την προοπτική κατοίκησης 28 μικρών νησιών του Αιγαίου, με στόχο τα νησιά αυτά να αποκτήσουν οικονομική δραστηριότητα για εθνικούς κυρίως λόγους» ανέφερε απαντώντας σε ερώτηση βουλευτή της Χρυσής Αυγής.