Skip to main content

Τουρκία: Ξεκίνησε η δίκη 221 κατηγορούμενων για το πραξικόπημα

Η δίκη διεξάγεται στη φυλακή Σιντζάν, κοντά στην Άγκυρα - Στους κατηγορούμενους περιλαμβάνονται 26 στρατηγοί και 12 πολίτες

Ξεκίνησε σήμερα στην Τουρκία η δίκη 221 κατηγορούμενων για υποκίνηση του αποτυχημένου στρατιωτικού πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου, με κύριο ύποπτο τον μουσουλμάνο ιερωμένο ο οποίος έχει εγκατασταθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες, Φετουλάχ Γκιουλέν.

Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, στους κατηγορούμενους περιλαμβάνονται 26 στρατηγοί και 12 πολίτες. Διακόσιοι από αυτούς έχουν προφυλακιστεί, εννέα έχουν αφεθεί ελεύθεροι υπό επιτήρηση και 12 διαφεύγουν τη σύλληψη, διευκρινίζει το πρακτορείο ειδήσεων «Ανατολή».

Κατηγορούνται κυρίως για «παραβίαση του Συντάγματος», τη «δολοφονία 250 ανθρώπων» και «συμμετοχή και διεύθυνση τρομοκρατικής οργάνωσης» και κινδυνεύουν να καταδικαστούν πολλές φορές σε ισόβια.

Η δίκη διεξάγεται στη φυλακή Σιντζάν, κοντά στην Άγκυρα, όπου μια τεράστια αίθουσα κατασκευάστηκε ειδικά για να διεξάγονται εκεί μεγάλες δίκες που συνδέονται με το αποτυχημένο πραξικόπημα.

Έξω από το δικαστήριο έχουν αναπτυχθεί πολλοί αστυνομικοί καθώς και τεθωρακισμένα οχήματα, ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος και ελεύθεροι σκοπευτές, μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο.