Skip to main content

Τουρκία: Επτά οι νεκροί από έκρηξη κοντά σε σταθμό λεωφορείων

Η επίθεση στο Ντιγιάρμπακιρ σημειώθηκε μία ημέρα πριν επισκεφθεί την πόλη ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου.

Επτά άτομα σκοτώθηκαν και ακόμη 27 τραυματίστηκαν στη βομβιστική επίθεση που σημειώθηκε σήμερα στο Ντιγιάρμπακιρ, τη μεγαλύτερη πόλη της νοτιοανατολικής Τουρκίας, όπου η πλειονότητα των κατοίκων είναι Κούρδοι, σύμφωνα με μια πηγή στις τουρκικές υπηρεσίες ασφαλείας.

Η βομβιστική επίθεση στο Ντιγιάρμπακιρ αποκάλυψε το «αποκρουστικό πρόσωπο» των «τρομοκρατών», οι οποίοι «βρίσκονται με την πλάτη στον τοίχο», σημείωσε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Brookings Institute, στην Ουάσιγκτον.

«Η αποφασιστικότητα των δυνάμεων ασφαλείας μας θα θέσει τέλος, αν το θέλει ο Θεός στην τρομοκρατία», επισήμανε ο κ. Ερντογάν.

Η σφοδρή έκρηξη σημειώθηκε κοντά στον μεγαλύτερο σταθμό λεωφορείων της πόλης αυτής τη στιγμή που περνούσε από το σημείο ένα μίνιμπας της αστυνομίας, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Η επίθεση αυτή σημειώθηκε μία ημέρα πριν επισκεφθεί την πόλη ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου.

Κατά την ίδια πηγή, επρόκειτο για επίθεση εναντίον ενός μικρού λεωφορείου που μετέφερε άνδρες των ειδικών δυνάμεων της τουρκικής αστυνομίας, η οποία διαπράχθηκε με όχημα παγιδευμένο με μεγάλη ποσότητα εκρηκτικών υλών.
Σύμφωνα με το τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο Habertürk η έκρηξη σημειώθηκε κοντά σε σταθμό λεωφορείων και πολλά ασθενοφόρα έσπευσαν στην περιοχή.

Ανάμεσα στους τραυματίες είναι τουλάχιστον τρία μέλη των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας, που διεξάγουν εδώ και μήνες εκκαθαριστικές επιχειρήσεις εναντίον των Κούρδων αυτονομιστών ανταρτών στο Ντιγιάρμπακιρ και γενικότερα στην Ανατολία, σύμφωνα με πηγές στις υπηρεσίες ασφαλείας.