Skip to main content

Συνελήφθη στην Κωνσταντινούπολη ο μακελάρης του Reina

Ο ύποπτος ονομάζεται Αμντουλκαντίρ Μασαρίποφ και συνελήφθη στην περιοχή Εσενγιούρτ, όπως μεταδίδει η εφημερίδα Hurriyet και άλλα διεθνή ΜΜΕ.

Οι τουρκικές αρχές συνέλαβαν σε μια συνοικία της Κωνσταντινούπολης τον φερόμενο ως δράστη της επίθεσης στο νυχτερινό κέντρο Ρέινα, όπως ανέφερε στην ηλεκτρονική της έκδοση η τουρκική εφημερίδα Hurriyet.

Σύμφωνα με την εφημερίδα και λοιπά τουρκικά ΜΜΕ, ο ύποπτος ονομάζεται Αμντουλκαντίρ Μασαρίποφ και συνελήφθη στην περιοχή Εσενγιούρτ.

Ο Μασαρίποφ, ο οποίος είναι Ουζμπέκος, χρησιμοποιεί σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, την κωδική ονομασία Αμπού Μοχάμεντ Χορασανί.

Εκτός από τον τρομοκράτη συνελήφθη και ο 4χρονος γιος του αλλά και ο φίλος στου οποίου το σπίτι διέμενε.

Ο Μασαρίποφ οδηγείται στα γραφεία της ασφάλειας στην Κωνσταντινούπολη, προκειμένου να κρατηθεί υπό δρακόντεια μέτρα και να ανακριθεί προκειμένου να ομολογήσει τις πράξεις του και να κατονομάσει πιθανούς συνεργάτες του.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο συλληφθείς παραδέχθηκε στις αστυνομικές αρχές ότι εκείνος ήταν που είχε διαφύγει σε μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας την περασμένη εβδομάδα, σε συγκρότημα κατοικιών, μαζί με το παιδί του. Η αστυνομία είχε αποκλείσει την περιοχή, αλλά αυτός κατάφερε να διαφύγει, πριν την πραγματοποίηση της εισβολής στις κατοικίες, από τις οποίες συνελήφθησαν δεκάδες άτομα.

Υπενθυμίζεται ότι στην επίθεση στην Κωνσταντινούπολη σκοτώθηκαν 39 άνθρωποι.