Skip to main content

Τουρκία: Συλλήψεις άνω των 1.500 στασιαστών στρατιωτικών

Απελευθερώθηκε ο αρχηγός των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων στρατηγός Ακάρ. Μεγάλος ο αριθμός των στρατιωτικών που συνελήφθησαν.

Συλλήψεις 1.563 στρατιωτικών έγιναν, μετά την επικράτηση των πιστών στη κυβέρνηση και τον πρόεδρο Ερντογάν, δυνάμεων, ενώ απελευθερώθηκε ο στρατηγός Χουλουσί Ακάρ, επικεφαλής των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, που κρατείτο όμηρος.

Πιο συγκεκριμένα, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ- ΜΠΕ, ο αρχηγός των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων διασώθηκε και μεταφέρθηκε σε ασφαλές μέρος αφού είχε κρατηθεί όμηρος στη διάρκεια της απόπειρας πραξικοπήματος που πραγματοποίησαν στασιαστές στρατιωτικοί χρησιμοποιώντας άρματα μάχης και επιθετικά ελικόπτερα.

Συνολικά 1.563 στρατιωτικοί έχουν συλληφθεί σε σχέση με την απόπειρα πραξικοπήματος από μια ομάδα στασιαστών στρατιωτών στην Τουρκία, η οποία φαίνεται πως έχει κατασταλεί σήμερα το πρωί, αλλά κόστισε τη ζωή σε τουλάχιστον 60 ανθρώπους, όπως μεταδίδει το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

Εξάλλου πέντε στρατηγοί και 29 συνταγματάρχες παύθηκαν από τα καθήκοντά τους κατ' εντολήν του υπουργού Εσωτερικών Εφκάν Αλά, διευκρίνισε το πρακτορείο.

Υψηλόβαθμος Τούρκος αξιωματούχος δήλωσε νωρίτερα στο Reuters ότι το αρχηγείο των ενόπλων δυνάμεων είναι πλέον υπό τον έλεγχο των κυβερνητικών δυνάμεων. Παρόλα αυτά παραδέχθηκε ότι κάποιοι πραξικοπηματίες ακόμη αντιστέκονται και έχουν στην κατοχή τους πολεμικά ελικόπτερα. «Η αεροπορία είναι υπό τον έλεγχο της κυβέρνησης και οποιοδήποτε πολεμικό αεροσκάφος αποστατών θα καταρρίπτεται», πρόσθεσε.