Skip to main content

Τουρκία: Πυροβολισμοί εναντίον του ηγέτη της αντιπολίτευσης(vid)

Τόσο ο πρόεδρος Ερντογάν όσο και ο πρωθυπουργός Γιλντιρίμ επικοινώνησαν με τον Κιλιντσάρογλου για να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους για το περιστατικό

Άγνωστοι άνοιξαν πυρ κατά αυτοκινητοπομπής του ηγέτη του Ρεπουμπλικανού Λαϊκού Κόμματος (CHP) της Τουρκίας, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου στην περιοχή Αρντανούτς της επαρχίας Αρτβίν, κοντά στη Μαύρη Θάλασσα. Η προσωπική φρουρά του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης κράτησε τον πολιτικό εντός του αυτοκινήτου, προκειμένου να είναι ασφαλής, καθώς άνδρες της ασφάλειας και αστυνομικοί αντάλλαζαν πυρά με τους δράστες.

Σύμβουλος του Κιλιτσντάρογλου πάντως δηλώνει πως δεν επρόκειτο για μια επίθεση που είχε στόχο τον αρχηγό του Λαϊκού Κόμματος, αλλά για ένοπλες συμπλοκές, στα πυρά των οποίων βρέθηκε η αυτοκινητοπομπή. Ο ίδιος ο Κιλιτσντάρογλου ανέφερε τηλεφωνικά στο CNN Turk πως εξήλθε της επικίνδυνης ζώνης με τη βοήθεια των δυνάμεων ασφαλείας.

«Είμαστε σε ασφαλές σημείο, όμως οι εχθροπραξίες συνεχίζονται. Ελπίζω πως κανείς από τους άνδρες της ασφάλειας δεν θα τραυματιστεί» δήλωσε συγκεκριμένα ο πολιτικός. Οι άνδρες της φρουράς του φαίνεται πως τραυμάτισαν ένας από τους δράστες, ο οποίος και σκόπευε να εκτοξεύσει ρουκέτα προς το μέρος τους.

Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, από την πλευρά του ο υπουργός εσωτερικών Εφκάν Αλά δήλωσε πως δύο αξιωματικοί και ένα στρατιώτης τραυματίστηκαν κατά την ανταλλαγή πυροβολισμών, με τον στρατιώτη να φέρει σοβαρό τραύμα στο κεφάλι. Από το υπουργείο μάλιστα έκαναν λόγο για προφανή εμπλοκή του παράνομου κουρδικού κόμματος PKK.

Τόσο ο πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, όσο ο πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ και ο υπουργός εσωτερικών επικοινώνησαν με τον Κιλιτσντάρογλου για να του εκφράσουν τη συμπαράστασή τους για το περιστατικό.