Skip to main content

Τουρκία: Να σεβαστεί τις δημοκρατικές διαδικασίες η ΕΕ

Νωρίτερα σήμερα η ΕΕ, μέσω του εκπροσώπου Τύπου της Κομισιόν, Μαργαρίτη Σχοινά, είχε καλέσει την Τουρκία να «ξεκινήσει μια διαφανή έρευνα».

Να σεβαστεί τις δημοκρατικές διαδικασίες καλεί την Ε.Ε. η Τουρκία απορρίπτοντας την προτροπή για διεξαγωγή έρευνας με αντικείμενο τη διαδικασία του δημοψηφίσματος.

«Μια τέτοια αναπόδεικτη δήλωση εκ μέρους ενός εκπροσώπου Τύπου δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή» δήλωσε, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Ομέρ Τσελίκ. Επιπλέον, προέτρεψε την Ε.Ε. να σεβαστεί «τις δημοκρατικές διαδικασίες».

Νωρίτερα σήμερα η Ευρωπαϊκή Ένωση, μέσω του εκπροσώπου Τύπου της Κομισιόν, Μαργαρίτη Σχοινά, είχε καλέσει την Τουρκία να «ξεκινήσει μια διαφανή έρευνα» μετά την έκθεση της κοινής αποστολής των παρατηρητών της Οργάνωσης για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) και του Συμβουλίου της Ευρώπης, όπου επισημαίνεται ότι το δημοψήφισμα της Κυριακής διεξήχθη υπό άνισες συνθήκες και δεν πληροί τα δημοκρατικά κριτήρια (δείτε αναλυτικότερα εδώ).