Skip to main content

Τουρκία: Φωτογραφία λάθος ανθρώπου έδωσαν οι αρχές για τον μακελάρη

Ο άντρας που απεικονίζεται στις φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν είναι υπήκοος του Καζακστάν και βρισκόταν στην Τουρκία για επαγγελματικούς λόγους.

Τη φωτογραφία λάθος ανθρώπου έδωσαν οι τουρκικές αρχές στη δημοσιοτήτα αναφορικά με τον δράστη που προκάλεσε τον θάνατο 39 ανθρώπων και τον τραυματισμό άλλων 69 στο κλαμπ Reina στην Κωνσταντινούπολη.

Ο άντρας που απεικονίζεται στις φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν είναι υπήκοος από το Καζακστάν και βρισκόταν στην Τουρκία για επαγγελματικούς λόγους. Μάλιστα, ο ίδιος υπέβαλε διαμαρτυρία βλέποντας φωτογραφία του να έχει δημοσιευτεί στις πρώτες σελίδες σε όλα τα ΜΜΕ παγκοσμίως.

Την ίδια ώρα, η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του δράστη, υποστηρίζοντας ότι μάλλον πρόκειται για τζιχαντιστή. Συγκεκριμένα εκτιμά ότι ο ύποπτος είναι μέλος του Ανατολικού Τουρκεστάν του ISIS, αλλά ακόμα δεν γνωρίζει το όνομά του ή την ακριβή εθνικότητα.

Οι αυτόπτες μάρτυρες της τρομοκρατικής επίθεσης αναφέρουν ότι ήταν ψύχραιμος και χαμογελούσε την ώρα που σκότωνε ενώ φώναξε πολλές φορές «Αλλάχ ου Ακμπάρ».

Ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Νουμάν Κουρτουλμούς είπε ότι δεν έχει διευκρινιστεί ποια οργάνωση κρύβεται πίσω από την τρομοκρατική επίθεση.

Τα τουρκικά μέσα, όμως, κάνουν λόγο για μια επίθεση όμοια με εκείνη που διεξήγαγε το Ισλαμικό Κράτος στο Ορλάντο.