Skip to main content

Τουρκία: Έτοιμη η πρόταση του ΑΚΡ για την εκτελεστική προεδρία

Τελειώσαμε την εργασία μας για το νέο Σύνταγμα και την εκτελεστική προεδρία, δήλωσε ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ.

Ολοκληρώθηκε η πρόταση του ΑΚΡ για τη συνταγματική αναθεώρηση και τη μετάβαση σε μια εκτελεστική προεδρία και είναι έτοιμη προς κατάθεση στο κοινοβούλιο, δήλωσε ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ.

«Τελειώσαμε την εργασία μας για το νέο Σύνταγμα και την εκτελεστική προεδρία», ανέφερε σε ομιλία του, κλείνοντας διήμερο συνέδριο του κόμματος.

«Αυτό που θα κάνουμε τώρα, είναι να φέρουμε την πρότασή μας στο κοινοβούλιο το συντομότερο δυνατό και να αφήσουμε το κοινοβούλιο να αποφασίσει», πρόσθεσε.

Στελέχη του ΑΚΡ συνεδρίασαν στην επαρχία Αφιόν της δυτικής Τουρκίας το Σαββατοκύριακο για να ετοιμάσουν την πρόταση για την εκτελεστική προεδρία.

Ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ιδρυτής του ΑΚΡ, επιδιώκει εδώ και πολύ καιρό μια ισχυρότερη προεδρία, ωστόσο το θέμα συνεχίζει να διχάζει τη χώρα, με τους επικριτές του να φοβούνται ότι με αυτό τον τρόπο θα αποκτήσει υπερβολικές εξουσίες.