Skip to main content

Τουρκία: Ελεύθερη η δημοσιογράφος του BBC που συνελήφθη χθες

Η Χατίτζε Καμέρ συνελήφθη ενώ κάλυπτε ένα δυστύχημα που στοίχισε την ζωή σε 11 ανθρώπους την ώρα που υπάρχουν και 5 αγνοούμενοι.

Ελεύθερη άφησαν οι τουρκικές αρχές την δημοσιογράφο που εργάζεται για την τουρκική υπηρεσία του BBC και συνελήφθη το Σάββατο στη νοτιοναατολική Τουρκία.

Η Χατίτζε Καμέρ συνελήφθη ενώ κάλυπτε ένα δυστύχημα που στοίχισε την ζωή σε 11 ανθρώπους την ώρα που υπάρχουν και 5 αγνοούμενοι, σύμφωνα με έναν νέο απολογισμό, σε ένα ορυχείο χαλκού στην περιοχή της Σιίρτ, επισημαίνεται στην ανακοίνωση που ανήρτησε το BBC Turkce στον ιστότοπό του.

Η δημοσιογράφος παρέμεινε υπό κράτηση όλη τη νύχτα στο αρχηγείο της αστυνομίας στη Σιίρτ, είναι ωστόσο καλά, προστίθεται στην ανακοίνωση, όπου επισημαίνεται επιπλέον ότι οι αρχές δεν έχουν δώσει προς το παρόν καμία εξήγηση.

Η δημοσιογράφος προσπαθούσε να έλθει σε επαφή με τις οικογένειες των μεταλλωρύχων μετά το δυστύχημα της 17ης Νοεμβρίου κι ενώ συνεχίζονται οι προσπάθειες για τον εντοπισμό των αγνοουμένων, διευκρίνισε το BBC Turkce.

Η Χατίτζε Καμέρ είναι μεταξύ των ηγετικών στελεχών μιας ένωσης δημοσιογράφων στη νοτιοανατολική Τουρκία και εργάζεται επιπλέον για το γερμανικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο Westdeutscher Rundfunk (WDR).